ΔΙΕΘΝΗ

Παραιτήθηκε ο διευθυντής του αμαρτωλού Ashley Madison

παραιτήθηκε-ο-διευθυντής-του-αμαρτωλ-358779

Νέα Υόρκη

Στον απόηχο της ηλεκτρονικής εισβολής που οδήγησε στο ξεμπρόστιασμα εκατομμυρίων άπιστων συζύγων, ο διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας εξωσυζυγικών γνωριμιών Ashley Madison υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο Νόελ Μπίντερμαν, διευθύνων σύμβουλος του μητρικού ομίλου Avid Life Media, αυτοχαρακτηριζόταν «βασιλιάς της μοιχείας» και κέρδισε εκατομμύρια δολάρια προωθώντας την ιδέα ότι η συζυγική απάτη είναι φυσικό μέρος του έγγαμου βίου.

Η καναδική Ashley Madison έχει προσφέρει αμοιβή σχεδόν 400.000 δολαρίων για όποιον καταθέσει στοιχεία που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των χάκερ.

Οι εισβολείς παραβίασαν τα συστήματα της υπηρεσίας τον Ιούλιο και υπέκλεψαν δεδομένα απαιτώντας το κλείσιμο του δικτυακού τόπου. Η εταιρεία αρνήθηκε να συμμορφωθεί και ένα μήνα αργότερα τα ευαίσθητα δεδομένα εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο.

Ονόματα, διευθύνσεις email, οικονομικά δεδομένα και άλλες πληροφορίες περιλαμβάνονταν στη μεγάλη διαρροή, η οποία οδήγησε σε εκατοντάδες αγωγές χρηστών κατά της εταιρείας.

Μετά τη διαρροή των δεδομένων υπήρξαν αναφορές για περιστατικά εκβιασμού καθώς και για δύο ανεπιβεβαίωτες αυτοκτονίες μελών του Ashley Madison

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου