AROUND THE WEB

Αυστρία: Γυναίκα μήνυσε… εξάχρονο κορίτσι για ατύχημα σε πίστα σκι

αυστρία-γυναίκα-μήνυσε-εξάχρονο-κορ-358969

Αποζημίωση ύψους 38.000 ευρώ διεκδικεί μία γυναίκα στην Αυστρία από ένα… εξάχρονο κορίτσι που θεωρεί ότι προκάλεσε ένα ατύχημά της σε πίστα χιονοδρομικού κέντρου κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία.

Η γυναίκα, της οποίας το όνομα δεν έχει κοινοποιηθεί για λόγους προστασίας απορρήτου, υπέβαλε μήνυση κατά του μικρού κοριτσιού, υποστηρίζοντας ότι το παιδί έστριψε απότομα με τα σκι του, μπαίνοντας μπροστά της και προκαλώντας ένα ατύχημα που της άφησε αρκετές σωματικές βλάβες.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της γυναίκας, ο τραυματισμός της ήταν τόσο σοβαρός που οι γιατροί της απαγόρευσαν να ξανασχοληθεί με το αγαπημένο της άθλημα, το σκι.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις, συνήθως υποβάλλεται μήνυση για αμέλεια κατά των γονιών του παιδιού ή των δασκάλων σκι του κέντρου που κάνουν τα μαθήματα» είπε στο αυστριακό πρακτορείο APA μία εκπρόσωπος του δικαστηρίου. Όπως αποκάλυψε, η γυναίκα είχε αρχικά υποβάλλει αγωγή κατά των επιτηρητών του κέντρου, όμως αυτή απορρίφθηκε από το πρωτοδικείο. Έτσι αποφάσισε να μηνύσει το παιδί, εκμεταλλευόμενη ένα παραθυράκι της νομοθεσίας.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό νόμο, άτομα κάτω των 14 ετών δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνα για τις πράξεις τους σε υποθέσεις αστικού δικαίου. Μπορούν όμως να υπάρξουν εξαιρέσεις, εάν αποδειχθεί ότι είναι ικανά να κατανοήσουν τις συνέπειες αυτών των πράξεων.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου