ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκαν 10 ακροδεξιοί

ισραήλ-σε-κατ-οίκον-περιορισμό-τέθηκ-367180

Δέκα ακροδεξιοί που θεωρούνται ύποπτοι για “τρομοκρατικές επιθέσεις” μεταξύ των οποίων και για την πυρκαγιά σε σπίτι μιας οικογένειας Παλαιστινίων όπου βρήκαν τον θάνατο ένα βρέφος και ο πατέρας του, τέθηκαν την Κυριακή σε κατ’ οίκον περιορισμό.

“Κατόπιν πολλών τρομοκρατικών ενεργειών, ορισμένες εκ των οποίων ήταν θανατηφόρες, και κατόπιν σύστασης του Σιν Μπετ”, δηλαδή της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, “υπογράφηκαν εντολές σε βάρος των 10”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας.

“Οι εντολές αυτές περιλαμβάνουν διάφορους περιορισμούς όσον αφορά τον τόπο κατοικίας τους, τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια της νύχτας και την απαγόρευση μετάβασής τους στην Ιουδαία-Σαμάρεια (σ.σ. όπως αποκαλείται στο Ισραήλ η κατεχόμενη Δυτική Όχθη), ιδίως στους παράνομους εποικισμούς όπως αυτός του Χαμπαλαντίμ απ’ όπου ξεκίνησαν οι επιθέσεις” προστίθεται στην ανακοίνωση.

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του Σιν Μπετ δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν οι εμπρηστές του σπιτιού των Παλαιστίνιων, στις 31 Ιουλίου στο χωριό Ντούμα, προέρχονταν από τον εβραϊκό οικισμό του Χαμπαλαντίμ που απέχει 10 χιλιόμετρα από την παλαιστινιακή κοινότητα.

Το Χαμπαλαντίμ είναι μια κοινότητα που δημιουργήθηκε παράνομα, κατά τις ισραηλινές αρχές. Αυτοί οι εποικισμοί θεωρούνται ως προπύργια εξτρεμιστών εποίκων.

Η διεθνής κοινότητα δεν κάνει καμία διάκριση μεταξύ νόμιμων και παράνομων εποικισμών και καταδικάζει γενικά τον εποικισμό των Παλαιστινιακών Εδαφών.

Η μητέρα του μωρού, όπως και ο μεγαλύτερος αδελφός του, που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα, νοσηλεύονται ακόμη σε νοσοκομείο του Ισραήλ.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου