AROUND THE WEB

Φωτογράφιζε τους άστεγους της Χονολουλού και βρήκε τον σχιζοφρενή πατέρα της

φωτογράφιζε-τους-άστεγους-της-χονολο-376579

Μια φοιτήτρια Νομικής και φωτογράφος επανενώθηκε με τον πατέρα της χάρη σε ένα φωτογραφικό πρότζεκτ με θέμα τους άστεγους της Χονολουλού.

Η Diana Kim βγαίνει από το 2003 στους δρόμους αποτυπώνοντας τα πρόσωπα των άστεγων της πόλης της. Η ίδια είχε περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια, καθώς μετά τον χωρισμό των γονιών της φιλοξενούνταν σε σπίτια φίλων και συγγενών ή έβρισκε κατάλυμα σε αυτοκίνητα και πάρκα.

Μια ημέρα, ενώ φωτογράφιζε ένα άστεγο που έπασχε από μια σοβαρή ψυχική ασθένεια, αντιλήφθηκε πως ο άνδρας που είχε μπροστά του δεν ήταν άλλος από τον ίδιο της τον πατέρα που είχε εγκαταλείψει την οικογένεια μετά τον χωρισμό με την γυναίκα του.

Για τα επόμενα δύο χρόνια η Kim επισκεπτόταν τον πατέρα της, ο οποίος έπασχε από σχιζοφρένεια, προκειμένου να τον προσεγγίσει και να καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί του. Εκείνος αρνούνταν να φάει ή να αλλάξει ρούχα, όμως εκείνη συνέχιζε να τον επισκέπτεται.

Η πρώτη τους επικοινωνία έγινε το 2014, όταν εκείνος λιποθύμησε στην μέση του δρόμου, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο. Με θεραπεία και διαλογισμό, ο άνδρας κατάφερε να διαχειριστεί την ασθένειά του και πλέον έχει μια ισορροπημένη σχέση με την κόρη του.

«Το να βλέπω τον πατέρα μου με σάρκα και οστά μου υπενθυμίζει την δύναμη της ανθρώπινης ψυχής και της αξίας της ζωής», δήλωσε η Kim.

huffingtonpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου