Κατάσχεση 700 κιλών κεράτων ρινόκερου και ελεφαντόδοντου στο Βιετνάμ

Τελευταία ενημέρωση: 2015-08-14, 14:14:33
Το Βιετνάμ κατηγορείται συχνά ως μια από τις χειρότερες χώρες στον κόσμο όσον αφορά το εμπόριο ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση. Η ζήτηση κεράτων ρινόκερου είναι μεγάλη στο Βιετνάμ, όπου οι άνθρωποι πιστεύουν ακόμη εσφαλμένα ότι μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο, αν και δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για κάτι τέτοιο (φωτ. αρχείου).
Κατάσχεση 700 κιλών κεράτων ρινόκερου και ελεφαντόδοντου στο Βιετνάμ

Η αστυνομία κατέσχεσε περισσότερα από 700 κιλά κεράτων ρινόκερου και ελεφαντόδοντου που προέρχονταν από την Μοζαμβίκη και μεταφέρθηκαν με πλοίο στο Βιετνάμ, σημειώνει ο Τύπος της χώρας.

Το φορτίο βρέθηκε σε δύο εμπορευματοκιβώτια σε πλοίο το οποίο μετέφερε πέτρες και έφτασε την Πέμπτη στο λιμάνι της πόλης Ντανάνγκ, στο κεντρικό τμήμα του Βιετνάμ, σημειώνει η εφημερίδα Tuoi Tre.

«Κατασχέθηκαν 593 κιλά ελεφαντόδοντου και 142 κιλά κεράτων ρινόκερου», διευκρινίζει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι το πλοίο έφτασε στην χώρα με ενδιάμεσο σταθμό στην Μαλαισία και ότι ο τελικός προορισμός του ήταν το λιμάνι Χάι Φονγκ, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Το Βιετνάμ κατηγορείται συχνά ως μια από τις χειρότερες χώρες στον κόσμο όσον αφορά το εμπόριο ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση. Η ζήτηση κεράτων ρινόκερου είναι μεγάλη στο Βιετνάμ, όπου οι άνθρωποι πιστεύουν ακόμη εσφαλμένα ότι μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο, αν και δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για κάτι τέτοιο.

Επίσης το ελεφαντόδοντο χρησιμοποιείται και αυτό πολύ στην παραδοσιακή ιατρική στο Βιετνάμ, αλλά και στην διακόσμηση ή ως φυλαχτό.

Η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Διεθνές Εμπόριο Ειδών Άγριας Πανίδας και Χλωρίδας που Απειλούνται με Εξαφάνιση (CITES) απαγόρευσε το διεθνές εμπόριο ελεφαντόδοντου το 1989, αν και τελικά επέτρεψε από το 1997 στις χώρες της νότιας αφρικανικής ηπείρου να προχωρήσουν σε ορισμένες πολύ συγκεκριμένες πωλήσεις.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
7
=