ΔΙΕΘΝΗ

Spiegel: Tέταρτη θητεία στην καγκελαρία θα διεκδικήσει η Μέρκελ

spiegel-tέταρτη-θητεία-στην-καγκελαρία-θα-δι-395007

Υποψηφιότητα και για τέταρτη θητεία στην Καγκελαρία της Γερμανίας σκοπεύει να θέσει η Ανγκελα Μέρκελ τo 2017, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «Der Spiegel» που δημοσιεύονται στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει αύριο, Σάββατο.

Η γερμανίδα καγκελάριος σκοπεύει να ανακοινώσει την απόφασή της στις αρχές του επόμενου έτους.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε πρόσφατα με τον γενικό γραμματέα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Πέτερ Τάουμπερ και τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος Κλάους Σούλερ, προκειμένου να κανονίσει ποιος θα είναι ο υπεύθυνος για την προεκλογική εκστρατεία. Σύμφωνα με το περιοδικό, την εκστρατεία θα αναλάβει το Ίδρυμα «Κόνραντ Αντενάουερ».

Το Spiegel αναφέρει ότι πριν από λίγες εβδομάδες η κυρία Μέρκελ συναντήθηκε και με τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Βαυαρίας και αρχηγό των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος της εισηγήθηκε η Ένωση να θέσει ως εκλογικό στόχο την αυτοδυναμία – η καγκελάριος ωστόσο εξέφρασε επιφυλάξεις.

Ασαφές παραμένει, επισημαίνει ο συντάκτης, αν η Μέρκελ θα επιδιώξει υποψηφιότητα για ολόκληρη την επόμενη κοινοβουλευτική θητεία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου