AROUND THE WEB

25χρονος κατάφερε να γυρίσει τη Γη χωρίς να χαλάσει ούτε ένα ευρώ (εικόνες)

25χρονος-κατάφερε-να-γυρίσει-τη-γη-χωρίς-411783

Τον προηγούμενο μήνα η σελίδα στο Instagram του Μπεν Σλάπιγκ ήταν γεμάτη φωτογραφίες από τα ταξίδια του.

Οι εικόνες από ό,τι συνάντησε και έκανε στο Πεκίνο, την Γερμανία και το Λος Άντζελες σε έκαναν να ζηλέψεις καθώς η εντύπωση που σου έδιναν ήταν ότι ο 25χρονος βρίσκεται σε κάποιου είδους παρατεταμένες διακοπές.

Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει καθώς τα συνεχή ταξίδια του Σλάπινγκ αποτελούν όχι μόνο τρόπο ζωής για τον ίδιο, αλλά και τη δουλειά του. Εδώ και έναν χρόνο, όταν βγήκε από μία σχέση, ο νεαρός μάζεψε όλα τα υπάρχοντά του σε μία βαλίτσα και αποφάσισε να πετάει σε όλον τον κόσμο.

Αυτή η απόφαση δεν ήταν τυχαία όμως μια και ο 25χρονος χρησιμοποίησε όλες τις εξειδικευμένες γνώσεις που είχε από τα προγράμματα επιβράβευσης των αεροπορικών εταιρειών έτσι ώστε να μπορεί να ταξιδέψει χωρίς κανένα απολύτως κόστος.

«Είμαι πολύ τυχερός που κάνω ό,τι αγαπώ», λέει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Rolling Stone. «Το αεροπλάνο είναι το δωμάτιό μου. Είναι το γραφείο μου, ο παιδότοπός μου», συμπληρώνει.

Φυσικά, όλες αυτές τις γνώσεις για το πως μπορεί να ταξιδεύει σχεδόν ανέξοδα τις συγκέντρωσε από τα 13 του χρόνια όταν έγινε μέλος των «Hobbyists», μίας ομάδας η οποία κατά κάποιο τρόπο «ξεγελά» τις αεροπορικές εταιρείες και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί όλα τα προγράμματα ανταμοιβών και bonus.

Με την πλήρη υποστήριξη των γονιών του, οι οποίοι είχαν την ατυχία να χάσουν τον άλλο γιο τους σε ηλικία μόλις 14 ετών, ο Μπεν έγινε ο πρώτος 16χρονος, μέλος του Hobby, που κατάφερε να πετάξει κατά τη διάρκεια ενός και μόνο ταξιδιού πάνω από τον Ειρηνικό.

«Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην κάνεις αυτό που αγαπάς» είχε πει η μητέρα του μετά τον θάνατο του ενός γιου της και έτσι ο Μπεν πήρε αυτή τη συμβουλή και την έκανε τρόπο ζωής. Οι σπουδές πάνω στο μάρκετινγκ στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα του φαίνονταν βαρετές και έτσι ο νεαρός σε κάθε ευκαιρία ταξίδευε.

Παράλληλα δημιούργησε και μπλογκ για το «Hobby» και ξεκίνησε να κάνει ομιλίες σε συνέδρια. Σε ένα από αυτά μάλιστα γνώρισε τον σύντροφό του, μόλις η σχέση τους τελείωσε όμως, αποφάσισε να μετατρέψει τα ταξίδια σε κανονική δουλειά.

Και τα κατάφερε. Τον Απρίλη του 2014, μάζεψε όλα του τα υπάρχοντα και από τότε γυρίζει όλον τον πλανήτη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του περνάει γύρω στις 6 ώρες σε καθημερινή βάση στους ουρανούς, και όταν δεν πετάει, διαμένει σε πεντάστερα ξενοδοχεία.

Μην έχοντας σταθερό τόπο διαμονής, δηλώνει ότι τα αεροπλάνα είναι το σπίτι του. «Ο κόσμος είναι τόσο μεγάλος και έτσι μπορώ να συνεχίσω», λέει, αν και όπως διαπιστώνει στο τέλος «ταυτόχρονα, συνειδητοποιείς πόσο μικρός είναι».

iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου