Ταξιδιωτική οδηγία για την Τυνησία από Βρετανία, Φινλανδία, Δανία και Ιρλανδία

Τελευταία ενημέρωση: 2015-07-10, 23:34:28
Ταξιδιωτική οδηγία για την Τυνησία από Βρετανία, Φινλανδία, Δανία και Ιρλανδία

Η Τυνησία υπέστη νέο σκληρό πλήγμα καθώς η Δανία κάλεσε τους τουρίστες της να εγκαταλείψουν την χώρα εξαιτίας του «αυξημένου» κίνδυνου νέας τρομοκρατικής επίθεσης, ένα 24ωρο αφότου η Βρετανία εξέδωσε ανάλογη ταξιδιωτική οδηγία.

Το Λονδίνο, που έχει πληρώσει το βαρύτερο φόρο αίματος στην επίθεση της 26ης Ιουνίου σε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στο Πορτ Ελ Καντάουι, στο κεντροανατολικό τμήμα της χώρας -30 Βρετανοί υπήκοοι βρίσκονταν μεταξύ των 38 θυμάτων- εκτιμά ότι μια «νέα τρομοκρατική επίθεση είναι πολύ πιθανή».

Το Φόρεϊν Όφις συνέστησε στους Βρετανούς τουρίστες να εγκαταλείψουν την Τυνησία προτρέποντάς τους να αποφύγουν κάθε ταξίδι «που δεν είναι απαραίτητο» στην χώρα, ενώ επισήμανε από την άλλη ότι δεν πιστεύει ότι «τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε ισχύ (από την κυβέρνηση της Τυνησίας) είναι επαρκή προκειμένου να προστατεύσουν τους Βρετανούς τουρίστες».

Την Παρασκευή ακολούθησε πρώτη η Δανία καλώντας τους τουρίστες της να φύγουν από την Τυνησία λόγω του «υψηλού» κινδύνου νέας επίθεσης.

«Εάν βρίσκεστε στην Τυνησία και δεν έχετε ιδιαίτερο λόγο να παραμείνετε εκεί, σας συστήνουμε να φύγετε με τη βοήθεια ενός ταξιδιωτικού πράκτορα ή με ένα μεταγωγικό αεροπλάνο» επισήμανε το υπουργείο Εξωτερικών στον ιστότοπό του.

Η Δανία αποτρέπει σε κάθε περίπτωση τους υπηκόους της να ταξιδέψουν προς τις περιοχές της Τυνησίας που συνορεύουν με την Αλγερία και τη Λιβύη.

Και η Φινλανδία τροποποίησε τις ταξιδιωτικές της οδηγίες:

«Πολιτικά προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας. Αυξημένος κίνδυνος μιας νέας επίθεσης εναντίον των τουριστών. Οι αρχές δεν εγγυώνται την ασφάλεια στις τουριστικές περιοχές με επαρκή τρόπο. Τα ταξίδια προς τις παραμεθόριες περιοχές απαγορεύονται» έγραψε η πρεσβεία της Φινλανδίας στην Τύνιδα στον ιστότοπό της.

Λίγο μετά και η Ιρλανδία συμβούλευε τους τουρίστες της να αποφεύγουν την Τυνησία.

«Λάβαμε την απόφαση να τροποποιήσουμε τις ταξιδιωτικές μας οδηγίες προς τους ταξιδιώτες με προορισμό την Τυνησία και τους συστήνουμε να αποφεύγουν κάθε μη απαραίτητο ταξίδι» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Τσάρλι Φλάναγκαν σε δελτίο Τύπου.

«Ενθαρρύνουμε αυτή τη στιγμή όλους τους Ιρλανδούς τουρίστες στην Τυνησία να εκτιμήσουν εάν η παρουσία τους σε αυτήν την χώρα είναι απαραίτητη και εάν αυτό δε συμβαίνει, τους συμβουλεύουμε να επιστρέψουν» προσέθεσε ο υπουργός.

Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης στην Τυνησία σκότωσαν την Παρασκευή πέντε φερόμενους τζιχαντιστές στην περιοχή Γκάφσα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος επικοινωνίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
8
=