ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 50 νεκροί από επίθεση ενόπλων στο Βόρειο Σινά

αίγυπτος-τουλάχιστον-50-νεκροί-από-επίθ-444651

Τους 50 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν την Τετάρτη ένοπλοι ισλαμιστές στο Βόρειο Σινά σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

Οι ταυτότητες των νεκρών δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Πηγές δήλωσαν νωρίτερα ότι μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν και στρατιώτες, ενώ και ο στρατός έκανε λόγο για θανάτους μεταξύ στρατιωτών.

Το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο, «Η Επαρχία του Σινά», ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας στο Βόρειο Σινά, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης στο Twitter.
Η οργάνωση ανέφερε ότι εξαπέλυσε επιθέσεις σε περισσότερα από 15 σημεία ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας και πραγματοποίησε τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας.

Εκπρόσωπος του στρατού αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι 22 «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με αιγύπτιους στρατιώτες.

Το Βόρειο Σινά βρίσκεται στο στόχαστρο ενόπλων, οι οποίοι έχουν εξαπολύσει πολυάριθμες επιθέσεις με εκατοντάδες θύματα – αστυνομικούς και στρατιώτες – με πιο δραστήρια ένοπλη οργάνωση την “Επαρχία του Σινά”.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου