ΔΙΕΘΝΗ

Καταδικάζει η Αθήνα τις επιθέσεις σε Γαλλία, Τυνησία και Κουβέιτ

καταδικάζει-η-αθήνα-τις-επιθέσεις-σε-γ-451907

Αποτροπιασμό και απερίφραστη καταδίκη για τη βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση που εκδηλώθηκε σε βιομηχανική μονάδα στη Λυών, καθώς και για τις επιθέσεις που συγκλόνισαν την Τυνησία και το Κουβέιτ, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της Γαλλίας και του φίλου γαλλικού λαού στην κοινή μάχη κατά της τρομοκρατίας, σταθερά προσηλωμένη στα ιδανικά της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και της ελευθερίας.

Παράλληλα, εκφράζεται η βαθιά οδύνη προς τους συγγενείς των θυμάτων και τη γαλλική κυβέρνηση.

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει ταυτόχρονα την τρομοκρατική επίθεση στο σιιτικό τέμενος Αλ-Σαντέκ στο Κουβέιτ, με τουλάχιστον 13 νεκρούς, και σημειώνει ότι «πέρα από μία ακόμη παράλογη πράξη βίας του Ισλαμικού Κράτους, συνιστά και ένα μισαλλόδοξο χτύπημα στον πολυπολιτισμικό και πολυθρησκευτικό χαρακτήρα της Μέσης Ανατολής».

Παράλληλα, τονίζει ότι «οι τρομοκράτες θα βρουν απέναντί τους ενωμένους όλους τους λαούς που μάχονται κατά της τρομοκρατίας και του θρησκευτικού φανατισμού».

Στο ίδιο πνεύμα, εκφράζει την αλληλεγγύη στη «φίλη Τυνησία που δοκιμάζεται από τη βία της τρομοκρατίας και του τζιχαντισμού», με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση σε ξενοδοχεία της πόλης Σους, με τουλάχιστον 27 νεκρούς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου