ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: Ο προφυλακισμένος πρώην πρωθυπουργός αρνείται το «βραχιολάκι»

πορτογαλία-ο-προφυλακισμένος-πρώην-π-478590

Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες, που είναι προφυλακισμένος στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, αρνήθηκε την πρόταση να αποφυλακιστεί, αλλά να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό φορώντας το ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Ο Σόκρατες εξαπέλυσε επίθεση στο δικαστικό σύστημα, υποστηρίζοντας ότι θέλει να καλύψει τα λάθη που έγιναν στην υπόθεσή του.

Ο Σόκρατες συνελήφθη και προφυλακίστηκε καθώς συνεχίζεται η έρευνα για τη φοροδιαφυγή και την κατάχρηση που φέρεται ότι διέπραξε.

Ο ίδιος αρνείται την ενοχή του και χαρακτηρίζει την κατηγορία «τεράστια, σκληρή αδικία» σε βάρος του.

Οι εισαγγελείς δεν του έχουν απαγγείλει επισήμως κατηγορίες.

«Αυτές οι ’μισο-αποφυλακίσεις’ δεν έχουν κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο να καλύψουν το αρχικό λάθος και την επακόλουθη αποτυχία. Μετά από έξι μήνες στη φυλακή, δεν υπάρχουν γεγονότα, καμία απόδειξη, καμία κατηγορία» γράφει ο ίδιος.

Ο κατ’ οίκον περιορισμός, κατά τον Σόκρατες, μπορεί να είναι μια προσπάθεια των εισαγγελέων να του αποσπάσουν μια ομολογία, υποστήριξε.

Ο δικηγόρος του Σόκρατες έχει προσφύγει κατ’ επανάληψη στα δικαστήρια ζητώντας την αποφυλάκιση του πρώην πρωθυπουργού, όμως το αίτημά του έχει απορριφθεί.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου