ΔΙΕΘΝΗ

Μαλαισία: Δεκάδες αποκλεισμένοι σε βουνό εξαιτίας σεισμού 6 Ρίχτερ

μαλαισία-δεκάδες-αποκλεισμένοι-σε-βο-485545

Τέσσερις τουρίστες τραυματίστηκαν και δεκάδες άνθρωποι αποκλείστηκαν σε ένα από τα ψηλότερα βουνά της νοτιοανατολικής Ασίας από τον σεισμό των 6 βαθμών που συγκλόνισε σήμερα τμήματα της περιφέρειας Σαμπάχ στο νησί Βόρνεο της Μαλαισίας.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε το πρωί, εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 54 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Κότα Κινάμπαλου της Σαμπάχ.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για την πρόκληση σημαντικών ζημιών από τον σεισμό, ενώ επίσης δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι στο Βόρνεο.

Ξένοι, αλλά και Μαλαισιανοί συρρέουν στην Σαμπάχ για να αναρριχηθούν στο Όρος Κινάμπαλου (ύψος 4.095 μέτρα), όπου έχουν αποκλειστεί τουλάχιστον 145 άνθρωποι μετά τον σεισμό, γράφει η εφημερίδα New Strait Times, η οποία επικαλείται τοπικούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με αυτούς, τουλάχιστον 4 ορειβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά, κυρίως στο κεφάλι, από πέτρες που έπεσαν κατά την διάρκεια του σεισμού.

«Διεξάγονται επιχειρήσεις διάσωσης στο Όρος Κινάμπαλου», ανέφερε παράλληλα ο υπεύθυνος για θέματα τουρισμού, πολιτισμού και περιβάλλοντος της περιφέρειας Σαμπάχ Μασίντι Μαντζούν σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Υπάρχουν πληροφορίες για ορειβάτες που έχουν παγιδευτεί και τραυματιστεί», πρόσθεσε.

Ο Μαντζούν επισήμανε επίσης ότι διακόπηκαν όλες οι δραστηριότητες αναρρίχησης, καθώς σημειώνονται κατολισθήσεις μετά τον σεισμό.Μια ορειβάτρια, η οποία κατονομάζεται ως Σαρλίν Ντιμπ, ανάρτησε φωτογραφίες ανθρώπων που βρίσκονται στην κορυφή του βουνού.

«Τώρα περιμένουμε ένα ελικόπτερο να έρθει να μας σώσει», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την πρόκληση μεγάλων ζημιών ή τραυματισμών από τον σεισμό σε άλλες περιοχές της Σαμπάχ.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου