ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Λορέν Φαμπιούς προτείνει αναβολή των εκλογών της FIFA

ο-λορέν-φαμπιούς-προτείνει-αναβολή-τω-496561

«Κάτι στραβό υπάρχει στην καρδιά της FIFA»: Με αυτήν την (σεξπιρικών τόνων) αναφορά εξέφρασε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών το πώς βλέπει το Λονδίνο τις εξελίξεις στην Ομοσπονδία λίγα 24ωρα πριν τις προγραμματισμένες εκλογές για την ηγεσία της.

Η Γαλλία, διά του υπουργού Εξωτερικών, έφτασε στο σημείο να δείξει προς την κατεύθυνση αναβολής των εκλογών, λέγοντας πως «θα ήταν λογικό να καθυστερήσει» η διαδικασία.

Ο βρετανός ΥΠΕΞ Φίλιπ Χάμοντ ανέφερε πως οι φίλοι του ποδοσφαίρου ανά την υφήλιο αισθάνονται απογοητευμένοι και ότι το παιχνίδι οδηγείται σε ανυποληψία.

«Υπάρχει κάτι στραβό στην καρδιά της FIFA και το διεθνές ποδόσφαιρο πρέπει να μεταρρυθμιστεί, πρέπει να συνέλθουν» είπε χαρακτηριστικά ο Χάμοντ το πρωί της Πέμπτης.

Εξίσου σοκαρισμένος εμφανίστηκε ταυτόχρονα και ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λορέν Φαμπιούς, που ήγειρε το ενδεχόμενο αναβολής στις εκλογές -ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, βρισκόταν καθ’ οδόν για επανεκλογή την Παρασκευή.

«Εδώ και χρόνια υπάρχουν καταγγελίες για διαφθορά. Θα ήταν λογικό να πάρουμε λίγο χρόνο, να δούμε τι είναι αλήθεια και τι όχι και τότε να υπάρξουν δράσεις, αλλά τώρα πρόκειται για καταστροφική εικόνα» είπε.

«Θα μου φαινόταν λογικό» να καθυστερήσει προς το παρόν η εκλογή της ηγεσίας, είπε, σύμφωνα με το Reuters ο Φαμπιούς.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου