ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Ευθανασία ζητούσε ο στρατηγός Εβρέν

τουρκία-ευθανασία-ζητούσε-ο-στρατηγό-511974

Να του κάνουν ευθανασία ζητούσε ο στρατηγός Κενάν Εβρέν, πρωτεργάτης του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 12ης Σεπτεμβρίου 1980 στην Τουρκία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Ο Τούρκος στρατηγός, ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 97 ετών, φέρεται να ζήτησε επίμονα από τις κόρες του να πείσουν τους γιατρούς του να τον βοηθήσουν να πεθάνει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλούνται τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Εβρέν, όταν ξεκίνησε η δίκη για το ρόλο του στο πραξικόπημα, κάλεσε τις τρεις κόρες του. «Χρόνια τώρα θέλω να πεθάνω. Ο Θεός όμως δεν παίρνει την ψυχή μου. Αφήστε με να πεθάνω, Πείτε στους γιατρούς να με κοιμίσουν.» φέρεται να είπε. Οι κόρες του και γιατροί του δεν εκπλήρωσαν, ως ήταν αναμενόμενο, την επιθυμία του αυτή.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο γνωστός στην Τουρκία επιχειρηματίας, Ναΐλ Κετσιλί, επί χρόνια γείτονας του στο θέρετρο της Μαρμαρίδας, όπου έζησε ο Κενάν Εβρέν μετά τη λήξη της θητείας του στην Προεδρία της Δημοκρατίας και την απόσυρσή του από το δημόσιο βίο.

Ο πραξικοπηματίας στρατηγός τελικά έζησε και καταδικάστηκε, πέρυσι τον Ιούνιο, σε πρώτο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη και πέθανε πριν λίγες ημέρες, στις 9 Μαΐου, προτού προλάβει να ολοκληρωθεί η εκδίκαση της έφεσης.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου