ΔΙΕΘΝΗ

Αναβρασμός στο UKIP, πυρά κατά του Φάρατζ από στελέχη του κόμματος

αναβρασμός-στο-ukip-πυρά-κατά-του-φάρατζ-α-517373

Σε αναβρασμό το ευρωσκεπτικιστικό UKIP μετά τις εκλογές στη Βρετανία. Επιθέσεις από στελέχη του κόμματος δέχεται ο ηγέτης του UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, με τον ευρωβουλευτή Πάτρικ Ο’ Φλιν να κατηγορεί τον Φάρατζ ότι έχει μετατρέψει το κόμμα σε «προσωπολατρία».

Ο Πάτρικ Ο’ Φλιν, υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, κατηγόρησε τον Φάρατζ ότι είναι ένας «γκρινιάρης, ευερέθιστος και επιθετικός» άνθρωπος.

Ο ευρωβουλευτής επιτέθηκε και στους «άπειρους» -όπως τους χαρακτήρισε- συνεργάτες του Φάρατζ, λέγοντας ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν.

Παράλληλα, είπε ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί ένα πιο συναινετικό και συμβουλευτικό είδος ηγεσίας, προκειμένου να μην δίνεται η εικόνα ότι το κόμμα αποτελεί «απόλυτη μοναρχία».

Η εσωκομματική «γκρίνια» έχει αυξηθεί στο UKIP μετά την αποτυχία του Φάρατζ να κερδίσει την βουλευτική θέση στο Σάουθ Τάνετ και την απόφασή του να αποσύρει την παραίτησή του.

Ο Φάρατζ συγκρούστηκε και με τον μοναδικό βουλευτή του κόμματος, τον Ντάγκλας Κάρσγουελ, για τις 650.000 λίρες που λαμβάνει το UKIP ως κόμμα της αντιπολίτευσης. Ο Κάρσγουελ απέρριψε τους ισχυρισμούς στελεχών του UKIP ότι χρησιμοποίησε τα χρήματα για να προσλάβει 15 άτομα προσωπικό, χαρακτηρίζοντας την ιδέα «εντελώς απαράδεκτη».

Μάλιστα, Φάρατζ και Κάρσγουελ δεν κατάφεραν να λύσουν τις διαφορές τους σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη και υπήρξαν φήμες ότι ο Κάρσγουελ μπορεί να επέστρεφε στους Συντηρητικούς -από τους οποίους προέρχεται.

Ο ίδιος απέρριψε τους ισχυρισμούς για επιστροφή του στους Τόρις, αν και τα πρακτορεία στοιχημάτων θεωρούν ότι μέχρι τις επόμενες εκλογές θα έχει μάλλον αλλάξει στάση…

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου