ΔΙΕΘΝΗ

N.Υόρκη: Διαρροή πετρελαίου μετά από ατύχημα σε σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας

n-υόρκη-διαρροή-πετρελαίου-μετά-από-ατύ-525061

Πετρέλαιο διέρρευσε στον ποταμό Χάντσον την Κυριακή έπειτα από την έκρηξη σε μετασχηματιστή στον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Indian Point, βόρεια της Νέας Υόρκης.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο επισκέφθηκε το εργοστάσιο για να ενημερωθεί. Από την έκρηξη γέμισε πετρέλαιο μια δεξαμενή, η οποία όμως στη συνέχεια υπερχείλισε, με αποτέλεσμα το πετρέλαιο να χυθεί στον ποταμό, είπε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ειδικευμένες ομάδες καταβάλλουν προσπάθειες για τον περιορισμό και την απορρύπανση της πετρελαιοκηλίδας, διευκρίνισε, ωστόσο, πως δεν είναι ακόμη σαφές πόσο πετρέλαιο διέρρευσε.

Η έκρηξη στον μετασχηματιστή και η φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο το οποίο βρίσκεται 65χλμ βόρεια της πόλης της Νέας Υόρκης αντιμετωπίστηκαν πολύ γρήγορα και η φωτιά κατασβέστηκε.

Η φωτιά προκάλεσε το κλείσιμο του αντιδραστήρα ο οποίος ονομάζεται Μονάδα 3, ενώ ο δεύτερος αντιδραστήρας, η Μονάδα 2, συνέχισε να λειτουργεί ομαλά.

Η Entergy Corp, η οποία διαχειρίζεται το εργοστάσιο και είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του τομέα της πυρηνικής ενέργειας στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι ο σταθμός βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για το κοινό ή τους υπαλλήλους της.

Ο σταθμός, που είχε αρχίσει να κατασκευάζεται τη δεκαετία του 1960, απασχολεί περίπου 1.000 εργαζόμενους.

Το Indian Point είναι ένας από τους συνολικά 99 πυρηνικούς ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς που έχουν άδεια λειτουργίας στις ΗΠΑ και συνεισφέρουν περίπου το 20% του ενεργειακού μείγματος, σύμφωνα με τον ιστότοπο του ρυθμιστικού φορέα του τομέα (NRC).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου