ΔΙΕΘΝΗ

Σοκ στην Παραγουάη για το 10χρονο κοριτσάκι που άφησε έγκυο ο πατριός του

σοκ-στην-παραγουάη-για-το-10χρονο-κοριτσ-535762

Η εγκυμοσύνη ενός 10χρονου κοριτσιού που βιάστηκε από τον πατριό της συγκλονίζει την Παραγουάη. Στη χώρα της Νότιας Αμερικής η έκτρωση δεν επιτρέπεται παρά μόνο όταν η μητέρα κινδυνεύει με θάνατο.

Το παιδάκι είναι έγκυος πέντε μηνών μετά από βιασμό από τον πατριό της και το δράμα προκάλεσε σκάνδαλο στην Παραγουάη. «Ενα παιδί δεν είναι σε θέση να γεννήσει ένα άλλο παιδί. Πρόκειται για εγκυμοσύνη 22 εβδομάδων, υψηλού κινδύνου για τη μητέρα και το έβρυο. Στην Παραγουάη απαγορεύεται να γίνει έκτρωση. Αλλά εδώ υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή της μητέρας», δηλώνει ο γιατρός Ricardo Oviedo, διευθυντής του νοσοκομείου παίδων της Asuncion.

Η εγκυμοσύνη της κοπέλας έγινε αντιληπτή την περασμένη εβδομάδα σε ένα νοσοκομείο της πρωτεύουσαν της Παραγουάης. Την ώρα που οι γιατροί την εξέταζαν παρατήρησαν «ένα εξόγκωμα στην περιοχή της κοιλιάς και αρχικά πίστεχαν ότι το παιδί είχε κάποιον όγκο. Ενα υπερηχογράφημα ήταν αρκετό για να αντιληφθούν ότι πρόκειται για εγκυμοσύνη.

Πριν λίγες ημέρες το κοριτσάκι είχε εξομολογηθεί ότι το βίασε ο πατριός του και νοσηλεύτηκε για λόγους υγείας.

Ο δικαστής διέταξε την σύλληψη της μητέρας και του πατριού. Η δικαιοσύνη υποπτεύεται ότι η μητέρα ήξερε πως ο πατριός βίαζε επανειλημμένα το παιδάκι και προσπάθησε να εμποδίσει τις έρευνες. Ο πατριός εργάζεται σε συνεργείο αυτοκινήτων, είναι 42 ετών και εξαφανίστηκε μόλις το θέμα έγινε γνωστό. «Δεν φταίω, δεν ήξερα τίποτα, όποιος το έκανε αυτό στο παιδί μου να συλληφθεί και να τιμωρηθεί για το κακό που έκανε, γιατί το παιδί υποφέρει, όπως κι εγώ» δήλωσε η μητέρα, η οποία εργάζεται σε μια σχολική καντίνα.

Προς το παρόν η εγκυμοσύνη προχωράει φυσιολογικά, δηλώνει ο γιατρός Ricardo Oviedo. Αλλά όσο προχωράει, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος για το παιδί. Στο νοσοκομείο, ο ίδιος γιατρός καταμέτρησε 4 εγκυμοσύνες από παιδιά 13 ετών, 12 από έφηβες 14 ετών και περίπου 30 από κορίτσια 15 ετών. Είναι η πρώτη φορά που οι γιατροί αντιμετωπίζουν εγκυμοσύνη παιδιού 10 ετών.

Τον Ιανουάριο του 2014 η μητέρα του παιδιού -η οποία έχει δύο άλλα παιδιά ηλικίας 8 και 13 ετών- είχε αναφέρει στις αστυνομικές αρχές ότι υπήρχαν φήμες ότι ο πατριός βίαζε αλλά δεν θέλησε να υποβάλλει μήνυση. Ο δικαστής διέταξε μια ψυχολογική έρευνα και η υπόθεση είχε μπει στο αρχείο.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου