ΔΙΕΘΝΗ

Μέρκελ: Υπερασπίστηκε τη γερμανική συνεργασία με την NSA

μέρκελ-υπερασπίστηκε-τη-γερμανική-συ-535797

Η Άνγκελα Μέρκελ υπερασπίστηκε τη γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών BND έναντι των κατηγοριών για παραβίαση της νομοθεσίας βοηθώντας τις αντίστοιχες αμερικανικές υπηρεσίες να κατασκοπεύσουν αξιωματούχους και εταιρείες στην Ευρώπη.

Στις πρώτες της δημόσιες δηλώσεις της για το ζήτημα, η Άνγκελα Μέρκελ επισήμανε ότι η καγκελαρία θα συνεργαστεί πλήρως με την σχετική κοινοβουλευτική έρευνα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν είναι αποδεκτό χώρες που διατηρούν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους να κατασκοπεύουν η μία την άλλη -παραπέμποντας εμμέσως στην ψυχρολουσία που υπέστη η ίδια το 2013, μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι η NSA είχε παγιδεύσει και παρακολουθούσε το κινητό της τηλέφωνο.

«Όμως από την άλλη, οι υπηρεσίες πληροφοριών εργάζονται για να εγγυηθούν την ασφάλεια του κοινού και η γερμανική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι [οι υπηρεσίες] θα κάνουν τη δουλειά τους» προσέθεσε.

«Και αυτή η δυνατότητα να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους απέναντι στις απειλές της διεθνούς τρομοκρατίας, τούς δίνεται μέσω της συνεργασίας με άλλες υπηρεσίες πληροφοριών -και αυτό περιλαμβάνει πρώτα και κύρια την NSA» κατέληξε.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου