Μπλόκαρε τους μηχανόβιους του Πούτιν η Πολωνία - Διαμαρτύρεται η Μόσχα

Τελευταία ενημέρωση: 2015-04-27, 21:17:36
Μπλόκαρε τους μηχανόβιους του Πούτιν η Πολωνία - Διαμαρτύρεται η Μόσχα

Η Πολωνία απαγόρευσε την είσοδο 10 ρώσων μηχανόβιων που ανήκουν στους «Λύκους της Νύχτας», ένα κλαμπ μοτοσικλετιστών με έντονα εθνικιστική παρουσία και ιδιαίτερες σχέσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, που επιδιώκουν να κάνουν πορεία από τη Μόσχα μέχρι το Βερολίνο για την επέτειο της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στις 9 Μαΐου. Το μπλόκο προκάλεσε την αντίδραση της Μόσχας.

Στους 10 μοτοσικλετιστές απαγορεύτηκε τη Δευτέρα η είσοδος στο έδαφος της Πολωνίας από συνοριοφύλακες της χώρας. Η ομάδα των μηχανόβιων προσέγγισαν τα σύνορα της Πολωνίας, προερχόμενοι από την Λευκορωσία.

Μετά από τρίωρη ανάκριση, οι συνοριοφύλακες υποχρέωσαν την ομάδα των μοτοσικλετιστών να επιστρέψει πίσω προς την Λευκορωσία.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται να διασχίσουν την Πολωνία» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των συνοριοφυλάκων.

Το μπλόκο προκάλεσε την αντίδραση της Μόσχας. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ζήτησε εξηγήσεις από την Πολωνία για την άρνηση εισόδου των μοτοσικλετιστών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών «καταδικάζει αποφασιστικά» την απόφαση της Πολωνίας να απαγορεύσει την είσοδο στην ομάδα των μοτοσικλετιστών και δηλώνει ότι η κίνηση αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ιερόσυλη, δεδομένου του ηρωισμού που είχαν επιδείξει οι στρατιώτες της Σοβιετικής Ένωσης στη μάχη κατά των Ναζί στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμου Πολέμου.

Το επεισόδιο σημειώνεται εν μέσω έντασης στις σχέσεις μεταξύ Δύσης και Ρωσίας για την κρίση της Ουκρανίας.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=