Νεπάλ: Ο σεισμός ισοπέδωσε τον πύργο Νταραχάρα του 19ου αιώνα

Τελευταία ενημέρωση: 2015-04-25, 19:12:35
Νεπάλ: Ο σεισμός ισοπέδωσε τον πύργο Νταραχάρα του 19ου αιώνα

Την ώρα που το Νεπάλ θρηνεί τους εκατοντάδες νεκρούς από τον σεισμό των 7,8 βαθμών, θρηνεί και κάτι ακόμα: τις καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός στην πολιτιστική του κληρονομιά, με ναούς και κτίρια που έστεκαν εδώ και αιώνες να έχουν ισοπεδωθεί.

Στην πρωτεύουσα Κατμαντού κατέρρευσε ο πύργος Νταραχάρα του 19ου αιώνα. Ο πύργος, ο οποίος μαζί με όλη την Κοιλάδα Κατμαντού αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO έχει μετατραπεί σε ερείπια, κάτω από τα οποία υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν εγκλωβιστεί άνθρωποι.

Ο Πύργος -γνωστός και ως Μπίμσεν- υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα κτίρια στην παλιά πόλη του Κατμαντού και ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα. Έμοιαζε με φάρο και για πολλούς αποτελούσε ορόσημο της πόλης και της αρχιτεκτονικής της

Ο Πύργος χτίστηκε το 1832 για την βασίλισσα Λατίφα και ήταν το κτίριο όπου κάποτε γινόταν η στέψη βασιλιάδων. 
 Περιλάμβανε έναν μιναρέ και μία σπειροειδή σκάλα με περισσότερα από 200 σκαλιά που οδηγούσαν σε έναν ναό αφιερωμένο στον θεό Σίβα. Είχε καταστραφεί στον σεισμό του 1934 και είχε ξαναχτιστεί με δύο ορόφους λιγότερους.

Ήταν ανοιχτός για το κοινό εδώ και δέκα χρόνια και στον όγδοο όροφό του είχε ένα μπαλκόνι από όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να θαυμάσουν τη θέα.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
1
=