ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος του Ισημερινού ακύρωσε συμμετοχή σε εκδήλωση εξαιτίας απειλών

ο-πρόεδρος-του-ισημερινού-ακύρωσε-συμ-570016

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να ακυρώσει δημόσια εμφάνισή του, λόγω «σοβαρής απειλής» για την ασφάλειά του, αφού στάλθηκαν μέσω κινητού τηλεφώνου απειλητικά μηνύματα περί άμεσα επικείμενης επίθεσης. Ένα πρόσωπο έχει συλληφθεί στο πλαίσιο των σχετικών ερευνών που ξεκινήσαν.

Ο σοσιαλιστής ηγέτης, 52 ετών, βρισκόταν στο Ταμπακούντο, 50 χλμ., βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Κίτο, όταν ο δήμαρχος της κοινότητας τον ενημέρωσε ότι έλαβε απειλητικά μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο.

Η προεδρία ανέφερε πως τα απειλητικά μηνύματα κρίθηκαν σοβαρά, σε αντίθεση με τις «συνηθισμένες» απειλές χωρίς βάση, επειδή προέρχονταν από την περιοχή που θα εμφανιζόταν ο Κορρέα.

«Δεδομένης της σοβαρής απειλής, και πάνω απ’ όλα επειδή τα μηνύματα αυτά προέρχονταν από την τοποθεσία [που θα βρισκόταν ο Κορέα], αποφασίσουμε να ακυρώσουμε» την συμμετοχή του, εξήγησε ο Ραφαέλ Κορέα στον Τύπο.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού ανέφερε ότι παραλήφθηκαν από τον δήμαρχο δύο μηνύματα και διευκρίνισε πως εξακριβώθηκε πως εστάλησαν από ένα τηλέφωνο μέσα σε ακτίνα 500 μέτρων από την τοποθεσία όπου επρόκειτο να παρακαθίσει στο γεύμα με κατοίκους και ιθαγενείς.

«Το μήνυμα έλεγε επί λέξει: “τι νομίζεις, ότι εσύ είσαι αυτός που θα σώσει τον κόσμο; Κάνεις λάθος. Θα σε σκοτώσουμε μαζί με τον Κορέα. Θα δεις σήμερα”» ανέφερε ο Ραφαέλ Κορέα.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού πρόσθεσε πως λίγη ώρα αργότερα, έφθασε και νέα απειλή στο τηλέφωνο του δημάρχου, με ένα μήνυμα που έκανε λόγο περί του ότι θα πέθαιναν άμεσα «πολλοί άνθρωποι» στο πάρκο όπου αναμενόταν να μεταβεί ο πρόεδρος.

Η ομάδα ασφαλείας του προέδρου του συνέστησε να αναστείλει τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις και να παραμείνει στο ξενοδοχείο του.

«Διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση. Βρήκαμε το πρόσωπο στο οποίο ανήκει το τηλέφωνο. Αντιμετωπίζει έρευνα. Μας είπε ότι δεν έστειλε εκείνο» τα μηνύματα, εξήγησε ο πρόεδρος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου