ΔΙΕΘΝΗ

Η τρομοκρατία σκοτώνει και χωρίς όπλα: Φοιτητές στην Κένυα πηδούν από τα παράθυρα

η-τρομοκρατία-σκοτώνει-και-χωρίς-όπλα-573027

Τουλάχιστον ένας φοιτητής σκοτώθηκε και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν στο Πανεπιστήμιο του Ναϊρόμπι στην Κένυα, λόγω του πανικού που προκλήθηκε σήμερα ύστερα από την έκρηξη ενός ηλεκτρικού μετασχηματιστή.

Ο Πίτερ Μπίτι, ο αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Κικούγιου της κενυατικής πρωτεύουσας, τόνισε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους πως ο φοιτητής που έχασε τη ζωή του καθώς και πολλοί από τους τραυματίες πήδηξαν ακόμη και από ύψος πέντε ορόφων, προκειμένου να «σωθούν», φοβούμενοι ότι το ίδρυμα είχε δεχτεί επίθεση από εξτρεμιστές.
Η φυγή των πανικόβλητων φοιτητών στο Κικούγιου αποτελεί άλλη μια χαρακτηριστική έκφραση της έντασης και του φόβου που επικρατεί στο αφρικανικό κράτος, μία εβδομάδα αφότου ένοπλοι εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο Γκαρίσα στο νότια τμήμα της χώρας. Στις 2 Απριλίου Σομαλοί αντάρτες της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σαμπάαμπ κατέλαβαν το κτηριακό συγκρότημα, που απέχει περίπου 200 χλμ. από τα σύνορα των δύο χωρών, κράτησαν όμηρους δεκάδες φοιτητές και υπαλλήλους και σκότωσαν συνολικά 148 ανθρώπους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου