ΔΙΕΘΝΗ

Ασυλο σε σπίτι συνταξιούχου δικαστή βρίσκει η πρώην σύζυγος του Ντιτρού

ασυλο-σε-σπίτι-συνταξιούχου-δικαστή-β-587637

Μία δεύτερη ευκαιρία, ελπίζοντας στην ομαλή επανένταξή της είναι διατεθειμένος να δώσει συνταξιούχος βέλγος δικαστής στη Μισέλ Μαρτέν, την πρώην σύζυγο και μητέρα των τριών παιδιών τού βέλγου παιδεραστή και δολοφόνου Μαρκ Ντιτρού.

Επειτα από 16 χρόνια στη φυλακή, η Μαρτέν αφέθηκε ελεύθερη το 2012 υπό τον όρο να μείνει σε μοναστήρι της Ναμίρ, στο Νότιο Βέλγιο. Η «μετακίνησή» της είχε προκαλέσει τότε θύελλα αντιδράσεων. Ούτως ή άλλως όμως δεν έμελλε να διαρκέσει για πάρα πολύ: Οι μοναχές πρόκειται να εγκατασταθούν στις Βρυξέλλες και δεν είναι διατεθειμένες να πάρουν μαζί τους τη Μαρτέν.

Γνωρίζοντας ότι η Μαρτέν είχε ζητήσει από τις Αρχές άδεια να ζητήσει αλλού άσυλο, ένας συνταξιούχος δικαστής της Ναμίρ, ο Κριστιάν Πανιέ προθυμοποιήθηκε να τη φιλοξενήσει στο σπίτι του.

«Εχω αρκετό χώρο στο σπίτι μου. Και παρά τον κίνδυνο να δυσαρεστήσω τον κόσμο, θέλω να το κάνω», δήλωσε ο Πανιέ στη βελγική τηλεόραση εξηγώντας ότι πρόθεσή του είναι να τη βοηθήσει να επανενταχθεί. «Επειτα από 30 χρόνια στο νομικό σύστημα, κι έχοντας στείλει πολλούς στη φυλακή, πιστεύω ότι η επανένταξη είναι αυτό που κάνει τη διαφορά ανάμεσα στην εκδικητική και την πολιτισμένη δικαιοσύνη», επεσήμανε.

Ο Ντιτρού καταδικάστηκε το 2004 για απαγωγή και βιασμό έξι κοριτσιών και τη δολοφονία τεσσάρων εξ αυτών.

Η Μαρτέν, η οποία ήταν δασκάλα, καταδικάστηκε για συνέργεια, μεταξύ άλλων και στην υπόθεση της δολοφονίας των οκτάχρονων αδελφών Τζούλι και Μελίσα, οι οποίες πέθαναν από πείνα σε ένα κελάρι.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου