ΔΙΕΘΝΗ

Τούρκοι αξιωματούχοι απέρριψαν την Τζούλιαν Μουρ λογω κακής ηθοποιίας

τούρκοι-αξιωματούχοι-απέρριψαν-την-τ-591867

Η Τζούλιαν Μουρ κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού το 2015, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τούρκους αξιωματούχους οι οποίοι αρνήθηκαν να την κάνουν το πρόσωπο της τουριστικής καμπάνιας της χώρας λόγω «κακής ηθοποιίας». Το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού δεν ενέκρινε την ερμηνεία της αμερικανίδας ηθοποιού στο σποτάκι για την προώθηση του τουρισμού στη Τουρκία και απαίτησε να ξαναγυριστεί.

Ωστόσο, η Μουρ αρνήθηκε την πρόταση του τουρκικού υπουργείου με αποτέλεσμα το έργο να ακυρωθεί, αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Daily Hurriyet. Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στη Hurriyet, οι τούρκοι αξιωματούχοι απέρριψαν το σποτάκι επειδή δεν έμειναν ικανοποιημένοι με την ηθοποιία της Μουρ. Το υπουργείο αρνήθηκε να βγάλει επίσημη ανακοίνωση για την ακύρωση της συνεργασίας με τη Μουρ, λέγοντας ότι το φιλμ δεν είχε ολοκληρωθεί και ότι του υπουργείο δεν μπορεί να σχολιάσει επί αυτού.

Το πρακτορείο Iconisus & I Mean It, το οποίο έφερε σε πέρας τη συνεργασία της Μουρ με το τουρκικό υπουργείο Τουρισμού έχασε περίπου 1,5 εκ. δολάρια από την ακύρωση του έργου, συνολικού κόστους τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων. Στο φιλμ η Μουρ εμφανίζεται να αναπολεί τα ταξίδια που έκανε σαν παιδί στη Τουρκία, ενώ βρίσκεται σε ένα αεροπλάνο.

Τα γυρίσματα έγιναν στο Λος Άντζελες τον περασμένο χρόνο. Η επιλογή της Μουρ δέχθηκε τις επικρίσεις πολλών γνωστών προσωπικοτήτων στη Τουρκία, από διαφημιστές μέχρι πολιτικούς, ενώ κάποιοι τη χαρακτήρισαν «καταθλιπτικό χαρακτήρα». Αξιωματούχοι του υπουργείου υποστήριξαν ότι το φιλμ «δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο» λέγοντας ότι έχουν γυριστεί «πάνω από 30 παρόμοια φιλμ» με άλλους ηθοποιούς.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου