ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εισβολή και πυροβολισμοί στην NSA κατά… λάθος

ηπα-εισβολή-και-πυροβολισμοί-στην-nsa-κα-593042

Από τις πρώτες ώρες μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από τα κεντρικά της αμερικανικής NSA, το FBI απομάκρυνε το ενδεχόμενο τρομοκρατίας ή επίθεσης και πλέον όσα διαρρέουν από τις αρχές σχηματίζουν την εικόνα ότι όλα ξεκίνησαν από έναν οδηγό που… έστριψε λάθος.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι οι δύο επιβαίνοντες, που μάλιστα είχαν ντυθεί γυναίκες, είχαν κλέψει νωρίτερα το ΙΧ από ενδεχόμενο συνεργό τους και δεν σταμάτησαν στους αστυνομικούς όταν έστριψαν κατά λάθος πιθανότατα επειδή στο όχημα υπήρχαν ναρκωτικά.

Στην υπηρεσία, η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο του σκανδάλου παρακολουθήσεων, είχε σημάνει συναγερμός τη Δευτέρα όταν ένα αυτοκίνητο φάνηκε να προσπαθεί να εμβολίσει την πύλη στα κεντρικά της.

Το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε στο μπλόκο, προσέκρουσε σε μικρό τείχος και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών. Ένας από τους επιβαίνοντες σκοτώθηκε, ο δεύτερος τραυματίστηκε όπως και ένας αστυνομικός.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο ένας από τους δύο επιβαίνοντες σκοτώθηκε εξαιτίας της πρόσκρουσης ή από πυροβολισμό, όπως και πώς τραυματίστηκε ο αστυνομικός. Ο δεύτερος επιβαίνων στο όχημα νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με την Washington Post, οι αναφορές από την αστυνομία δείχνουν πως τελικά το αυτοκίνητο δεν είχε σκοπό να «εισβάλει» στην NSA αλλά ο οδηγός του έκανε λάθος και έστριψε προς την κατεύθυνση του σημείου ελέγχου.

Το όχημα δεν υπάκουσε στις εντολές να σταματήσει στο σημείο «επειδή ενδεχομένως μετέφερε ναρκωτικά», σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που επικαλείται η Washington Post, το όχημα ήταν κλεμμένο. Οι δύο επιβαίνοντες είχαν συναντήσει την προηγούμενη ημέρα τον ιδιοκτήτη του οχήματος, με τον οποίο διανυκτέρευσαν σε μοτέλ στη Βαλτιμόρη το προηγούμενο βράδυ.

Το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα), το αυτοκίνητο φέρεται να είχε εξαφανιστεί από το πάρκινγκ του μοτέλ και, αν στέκουν τα όσα δείχνουν οι μαρτυρίες του ιδιοκτήτη του, το περιστατικό στην NSA σημειώθηκε κατά τη διαφυγή των δύο ανδρών με το κλεμμένο αυτοκίνητο.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου