ΔΙΕΘΝΗ

Πώς ο πρόεδρος της Τυνησίας αποκάλεσε τον Ολάντ… Μιτεράν

πώς-ο-πρόεδρος-της-τυνησίας-αποκάλεσε-594164

Ενα «μικρό» λάθος άλλαξε για λίγο το βαρύ κλίμα στη μεγάλη πορεία κατά της τρομοκρατίας, την Κυριακή, στην Τύνιδα.

Την εύθυμη νότα έδωσε άθελά του ο πρόεδρος της Τυνησίας Μπεζί Καΐντ Εσεμπσί, ο οποίος, αφότου ανακοίνωσε τον θάνατο του ηγέτη της ομάδας των τζιχαντιστών στην Τυνησίας, θέλησε να ευχαριστήσει τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για την παρουσία του στη μεγάλη πορεία. Αντ’ αυτού όμως ευχαρίστησε τον… Φρανσουά Μιτεράν.

Ο γάλλος πρόεδρος δεν θα μπορούσε παρά να χαμογελάσει. Ο τυνήσιος ομόλογός του πάλι, που χρειάστηκε λίγα δευτερόλεπτα για να συνειδητοποιήσει το λάθος του – κυρίως από τις αντιδράσεις των παρευρισκομένων – στράφηκε αμέσως στον Ολάντ για να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να ζητήσει συγγνώμη.

«Εκείνον (τον Φρανσουά Μιτεράν) γνώριζα εγώ», δικαιολογήθηκε με μία δόση χιούμορ ο 88χρονος Εσεμπσί, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Γκαμπόν Αλί Μπονγκό Οντίμπα και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Εκτός από το μεγάλο πλήθος, στην πορεία εναντίον της τρομοκρατίας στον απόηχο της αιματηρής επίθεσης στο μουσείο Μπαρντό συμμετείχαν επίσης ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελμαλέκ Σελάλ.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου