ΔΙΕΘΝΗ

O πρίγκιπας Χάρι εγκαταλείπει τις ένοπλες δυνάμεις

o-πρίγκιπας-χάρι-εγκαταλείπει-τις-ένοπ-614753

Την πρόθεσή του να εγκαταλείψει τις ένοπλες δυνάμεις μετά από μια δεκαετία υπηρεσίας ανακοίνωσε ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας.

«Οι εμπειρίες που αποκόμισα τα τελευταία 10 χρόνια θα υπάρχουν μέσα μου για το υπόλοιπο της ζωής μου. Για αυτό θα νιώθω πάντα εξαιρετικά ευγνώμων», δήλωσε ο Χάρι χαρακτηρίζοντας την απόφασή του ως «πραγματικά δύσκολη». «Εξετάζω τις εναλλακτικές επιλογές για το μέλλον και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με τις δυνατότητες», πρόσθεσε.

Ο 30χρονος πρίγκιπας που ήταν χειριστής Apache και έχει συμμετάσχει σε δύο επιχειρησιακές περιηγήσεις στο Αφγανιστάν, δήλωσε ότι σκοπεύει να εγκαταλείψει τη θέση τους στις ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας τον Ιούνιο, αφότου ολοκληρώσει μία απόσπαση 4 εβδομάδων στις ένοπλες δυνάμεις της Αυστραλίας.

Το γραφείο του πρίγκιπα αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι ο Χάρι θα εργαστεί το καλοκαίρι εθελοντικά ώστε να αποκομίσει περισσότερες γνώσεις σχετικά με τις εργασίες συντήρησης στην υποσαχάρια Αφρική. Στη συνέχεια θα επιστρέψει στο υπουργείο Άμυνας, πάλι σε εθελοντική θέση εργασίας, ενώ παράλληλα θα «εξετάζει και άλλες ευκαιρίες απασχόλησης μακροπρόθεσμα».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου