AROUND THE WEB

ΗΠΑ: Μουσείο απαγορεύει τα μπαστούνια για selfies

ηπα-μουσείο-απαγορεύει-τα-μπαστούνια-631598

Εχει γίνει ένα απόλυτο αξεσουάρ για τους τουρίστες, αλλά το πτυσσόμενο μπαστούνι για τις φωτογραφίες selfies (αυτοπορτρέτα στο κινητό) δεν είναι ευπρόσδεκτο σε ένα από τα κορυφαία μουσεία της Ουάσιγκτον.

Το Smithsonian, ο μεγαλύτερος ερευνητικός και μουσειακός όμιλος στον κόσμο, απαγόρευσε το μοδάτο φωτογραφικό βοήθημα.

«Είναι ένα προληπτικό μέτρο για την προστασία των επισκεπτών και των εκθεμάτων, ειδικά σε συνθήκες συνωστισμού», αναφέρει σε δήλωση το μουσείο.

Το μπαστούνι για τα αυτοπορτρέτα επιτρέπει μια μεγαλύτερη εμβέλεια στον χρήστη που το χρησιμοποιεί για να τραβήξει μια φωτογραφία του εαυτού του σε ένα smartphone ή σε μια κάμερα.

Κέρδισε πρώτα μεγάλη δημοτικότητα στην Ασία, αλλά τον τελευταίο καιρό έχει καταδικαστεί από κάποιους ως ενοχλητικό όταν χρησιμοποιείται δημοσίως.

«Ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες του μουσείου να παίρνουν φωτογραφίες selfies και να μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Αλλά τους ζητάμε να αφήνουν τα μπαστούνια μέσα στις τσάντες τους», είπε το Smithsonian.

Το νέο μέτρο δεν είναι εμπνευσμένο από κάποιο περιστατικό. Είναι προληπτικό, και η πρώτη αλλαγή στους κανόνες του μουσείου εδώ και πολλά χρόνια.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ οποιαδήποτε πρόσφατη αλλαγή που είναι παρόμοια με αυτήν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του μουσείου Τζον Γκίμπονς.

«Δεν νομίζω ότι πριν από 10 χρόνια θα μπορούσε να προβλέψει κανείς ότι θα υπήρχε ένα τέτοιο πράγμα, πόσο μάλλον ότι θα ήταν τόσο δημοφιλές», πρόσθεσε ο Γκίμπονς.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου