ΔΙΕΘΝΗ

Έκλεισε το τελευταίο κατάστημα με παρτιτούρες κλασσικής μουσικής στη Νέα Υόρκη

έκλεισε-το-τελευταίο-κατάστημα-με-παρ-631648

Η Frank Music Company που προμήθευε με παρτιτούρες κλασσικής μουσικής ολόκληρες γενεές μουσικών στη Νέα Υόρκη κλείνει σήμερα έπειτα από σχεδόν οκτώ δεκαετίες λειτουργίας. Επρόκειτο για το τελευταίο στο είδος του μαγαζί στην αμερικανική μητρόπολη. Άνοιξε το 1937.

Η Frank Music δεν μπόρεσε να επιβιώσει καθώς οι παρτιτούρες είναι πια διαθέσιμες στο διαδίκτυο. «Από 15 με 20 άτομα που μας επισκέπτονταν καθημερινά πλέον ερχόντουσαν μόνο δύο με τρία» είπε η ιδιοκτήτρια Χάιντι Ρότζερς, που αγόρασε το κατάστημα το 1978.

Στα ράφια του έβρισκε κανείς σχεδόν όποια παρτιτούρα κλασσικής μουσικής επιθυμούσε. «Η άποψη ότι η κλασσική μουσική δεν έχει πια σημασία είναι γελοία» είπε η 63χρονη Ρότζερς, η οποία στα χρόνια της λειτουργίας του καταστήματος είχε εξυπηρετήσει πολλούς σπουδαίους μουσικούς.

Το Joseph Patelson Music House, ακόμη ένα κατάστημα με παρτιτούρες κλασσικής μουσικής έκλεισε το 2009 και το Dowling Music το 2013. Οι μουσικοί μπορούν πλέον να βρίσκουν τις παρτιτούρες με μεγάλη ευκολία στο διαδίκτυο, από το Amazon μέχρι εξειδικευμένα ηλεκτρονικά καταστήματα.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου