Η Μέρκελ προειδοποιεί τη Ρωσία με επιβολή σκληρότερων κυρώσεων

Τελευταία ενημέρωση: 2015-03-04, 19:17:59
Η Μέρκελ προειδοποιεί τη Ρωσία με επιβολή σκληρότερων κυρώσεων

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε τη Ρωσία για την τήρηση των συμφωνηθέντων του Μινσκ, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η Μόσχα θα βρεθεί αντιμέτωπη με σκληρότερες κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Μερκελ είπε ότι κάθε σοβαρή παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία -την οποία περιέγραψε ως «εύθραυστη»- θα ωθήσει την Ευρώπη να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Μόσχα, για την υποστήριξη που παρέχει στους αυτονομιστές.
«Μέχρι στιγμής έχουμε μια εύθραυστη κατάπαυση του πυρός η οποία θα πρέπει να σταθεροποιηθεί» ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

«Αλλά αν η συμφωνία του Μινσκ παραβιαστεί σε σοβαρό βαθμό, οι ευρωπαίοι ηγέτες και η (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή είναι έτοιμη να προετοιμάσει και να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις» πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

H EE έχει επιβάλει περιορισμούς στην έκδοση βίζας και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων κατά 151 ατόμων, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται και αρκετοί υψηλόβαθμοι ρώσοι αξιωματούχοι.

Από την πλευρά του, ο Γιούνκερ απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής Συνόδου Κορυφής ανάμεσα σε ΕΕ και Ρωσία στο άμεσο μέλλον.

tovima.gr

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=