Έκρηξη βόμβας κοντά στο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην Αίγυπτο

Τελευταία ενημέρωση: 2015-03-02, 18:43:12
(φωτ. αρχείου) (Φωτογραφία: ΑΠΕ)
Έκρηξη βόμβας κοντά στο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην Αίγυπτο

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους κι ένας αστυνομικός, όταν εξερράγη βόμβα πολύ κοντά στο αιγυπτιακό Ανώτατο Δικαστήριο, στο κέντρο του Καΐρου, δήλωσε τη Δευτέρα αξιωματικός της αστυνομίας.

Οι επιθέσεις αυτού του είδους, με στόχο γενικά αστυνομικούς και στρατιωτικούς, διαπράττονται πλέον όλο και πιο συχνά στην Αίγυπτο, όπου τζιχαντιστικές οργανώσεις έχουν πολλαπλασιάσει τις ενέργειές τους εναντίον των στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας αφότου ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής στην πολυσύχναστη συνοικία του Καΐρου όπου βρίσκεται το Ανώτατο Δικαστήριο. Ήταν αδύνατο να επαληθευτεί αμέσως εάν η βόμβα είχε στόχο τους αστυνομικούς που φρουρούν το κτίριο.

Μια άλλη πηγή, πάντως, ανέφερε ότι οι πέντε από τραυματίες είναι αστυνομικοί.

Τον περασμένο Οκτώβριο, 12 άνθρωποι είχαν τραυματιστεί από την έκρηξη άλλης μιας βόμβας κοντά στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Το βράδυ της Κυριακής δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εξερράγη μια βόμβα η οποία είχε τοποθετηθεί σε μικρή απόσταση από την πόλη Ασουάν, στην Άνω Αίγυπτο.

Οι τζιχαντιστές λένε ότι προβαίνουν στις επιθέσεις αυτές σε αντίποινα για την αιματηρή καταστολή που εξαπέλυσε η νέα κυβέρνηση εναντίον των υποστηρικτών του Μόρσι.

Τους μήνες που ακολούθησαν την ανατροπή του Μόρσι, τουλάχιστον 1.400 υποστηρικτές του προέδρου, μέλη και συμπαθούντες των Αδελφών Μουσουλμάνων, σκοτώθηκαν και πάνω από 15.000 φυλακίστηκαν. Εκατοντάδες εξ αυτών καταδικάστηκαν σε θάνατο σε μαζικές δίκες με συνοπτικές διαδικασίες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
5
=