ΔΙΕΘΝΗ

Το ντοκιμαντέρ για την Νταϊάνα που κόπηκε γιατί θα «έπεφτε» το Παλάτι

το-ντοκιμαντέρ-για-την-νταϊάνα-που-κόπ-648788

Πεντακόσιες χιλιάδες λίρες από τα χρήματα φορολογουμένων ξόδεψε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC σε ντοκυμαντέρ-αφιέρωμα για την πριγκίπισσα Νταϊάνα το οποίο δεν προβλήθηκε ποτέ,όπως αποκαλύπτει σήμερα ο βρετανικός Τύπος.

«Νταϊάνα: Η ιστορία της, τα λόγια της» θα είχε τίτλο το αφιέρωμα που επιμελήθηκε ο βραβευμένος σκηνοθέτης Κέβιν Σίμ και το οποίο ετοίμαζε να προβάλλει το BBC τον Αύγουστο του 2007 ενόψει της 10ης επετείου από το θάνατο της αδικοχαμένης πριγκίπισσας το 1997 στο Παρίσι.

Το αφιέρωμα περιελάμβανε αποσπάσματα από κασέτες με προσωπικές εξομολογήσεις της Νταϊάνα, την περίοδο μεταξύ 1992-1993.

Σε αυτές, με μεγάλη δόση ειλικρίνειας, η Νταϊάνα ακούγεται να μιλά για όλους και για όλα. Χωρίς φόβο, αλλά με μεγάλη δόση ειλικρίνειας, η πριγκίπισσα εξομολογείται πόσο δυστυχισμένη είναι από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο,ενώ δεν διστάζει μάλιστα να αναφερθεί στη σχέση του με την τότε σύντροφό και νυν σύζυγο του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Όπως ήταν φυσικό, οι αποκαλυπτικοί διάλογοι που μαγνητοφωνήθηκαν από τον καθηγητή ορθοφωνίας της πριγκίπισσας Πίτερ Σέτελεν στο Παλάτι Κέσινγκτον, θα προκαλούσαν σεισμό στη βασιλική οικογένεια.

Έτσι, το BBC αποφάσισε να τις βάλει στο …αρχείο, εξηγώντας ότι το ντοκυμαντέρ δεν προβλήθηκε με την πρόφαση ότι το εν λόγω αφιέρωμα δεν ταίριαζε ακριβώς στην ιστορία της ζωής της Νταϊάνα.

Ο Κέβιν Σίμ πάντως, αναφέρει ότι το BBC «τσεκούρωσε» το ντοκυμαντέρ, φοβούμενο ότι θα προκαλούσε τεράστια αναστάτωση στη Μοναρχία.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου