ΔΙΕΘΝΗ

Ομπάμα: Είμαστε σε πόλεμο με την τρομοκρατία, όχι με το Ισλάμ

ομπάμα-είμαστε-σε-πόλεμο-με-την-τρομοκ-660994

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βρίσκονται σε πόλεμο με το Ισλάμ. Είμαστε σε πόλεμο με εκείνους που διαστρεβλώνουν το Ισλάμ» διακήρυξε ο Μπαράκ Ομπάμα ενώπιον απεσταλμένων 60 κρατών στην τριήμερη σύνοδο κατά του βίαιου εξτρεμισμού στη σκιά των επιθέσεων στη Δανία και τη Γαλλία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι εκείνοι που ηγούνται οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα δεν είναι θρησκευτικοί ηγέτες αλλά τρομοκράτες.

Και υπογράμμισε ότι η σύνδεση του Ισλαμικού Κράτους ή της Αλ Κάιντα με το Ισλάμ πέφτει στην παγίδα της προπαγάνδας τους -αποκρούοντας τις επικρίσεις που έχει δεχθεί γιατί δεν έχει χαρακτηρίσει έργο «ισλαμιστών ριζοσπαστών» τις πρόσφατες επιθέσεις.

Ο Ομπάμα απηύθυνε έκκληση στις αμερικανικές μουσουλμανικές κοινότητες να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτό που χαρακτήρισε ως «βίαιο εξτρεμισμό».

«Οι μουσουλμάνοι ηγέτες θα πρέπει να κάνουν περισσότερα προκειμένου να απωθήσουν την αντίληψη ότι τα έθνη μας είναι αποφασισμένα να καταπνίξουν το Ισλάμ» δήλωσε αναφερόμενος στους ισχυρισμούς ισλαμιστών μαχητών ότι οι δυτικές χώρες βρίσκονται σε πόλεμο κατά του Ισλάμ.

Ο Ομπάμα δήλωσε ότι νεαροί μουσουλμάνοι είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στην εξτρεμιστική προπαγάνδα, η οποία μπορεί να τους οδηγήσει στην απόφαση να ενταχθούν σε οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία ή να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εντός της χώρας τους.

Περίπου 150 Αμερικανοί έχουν προσπαθήσει να ταξιδέψουν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των ισλαμιστών, δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου