ΔΙΕΘΝΗ

Κάνουν πίσω οι ιερόδουλες στην αξίωση τους για αποζημίωση από τον Στρος-Καν

κάνουν-πίσω-οι-ιερόδουλες-στην-αξίωση-666161

Απέσυραν τις αξιώσεις τους για αποζημιώσεις οι τέσσερις ιερόδουλες που συμμετείχαν στα σεξουαλικά όργια του άλλοτε επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος-Καν καθώς, σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, θα ήταν πολύ δύσκολο να αποδειχθεί η εις βάρος του κατηγορία για μαστροπεία.

Ο 65χρονος Στρος-Καν κατηγορείται για ότι διοργάνωνε σεξουαλικά πάρτι με τη συμμετοχή εν γνώσει του ιερόδουλων σε αυτά, μεταξύ του 2008έως 2011 στη Λίλλη τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και την Ουάσινγκτον.

Η απόφαση των δικηγόρων ήταν μια αιφνιδιαστική κίνηση κατά την πρώτη ημέρα της τελευταίας εβδομάδας της δίκης στην Λίλλη και ενισχύει την υπερασπιστική γραμμή του Στρος-Καν, ότι δηλαδή ο ίδιος δεν γνώριζε την ιδιότητα των γυναικών.

Η δίκη, ωστόσο, κατά Στρος-Καν και άλλων 13 κατηγορουμένων θα συνεχιστεί, καθώς οι γυναίκες θα παραμείνουν πολιτικώς ενάγοντες στην ποινική υπόθεση, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Ζεράλ Λαπόρτ.

«Οι πόρνες έχουν αποποιηθεί του αιτήματός τους για αποζημιώσεις κατά του Ντομινίκ Στρος-Καν, εκτιμώντας ότι όλα τα στοιχεία που συνθέτουν το έγκλημα της διακεκριμένης μαστροπείας δεν στοιχειοθετούνται» δήλωσε ο Λαπόρτ στο Reuters.

Ο ίδιος Στρος-Καν επανειλημμένως έχει απαντήσει αρνητικά στις επίμονες ερωτήσεις των δικαστών εάν γνώριζε ότι οι γυναίκες ήταν πόρνες.

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ ήταν ο ισχυρότερος υποψήφιος στην κούρσα για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, όταν οι αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον προεκλογικό αγώνα μετά τις εις βάρος του για σεξουαλική επίθεση σε μία καμαριέρα σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης το 2011.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου