ΔΙΕΘΝΗ

Αίθουσα συναυλιών χτίζει μέσα στο Παλάτι ο Ερντογάν

αίθουσα-συναυλιών-χτίζει-μέσα-στο-παλ-673825

Ησυχία δεν θα έχουν στο νέο Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας, καθώς ο Πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να έχει παραγγείλει τη διαμόρφωση ενός χώρου για συναυλίες και παρόμοιες εκδηλώσεις.

Την ίδια ώρα ένας από τους κορυφαίους αρχιτέκτονες της Άγκυρας ισχυρίζεται πως «το προσωπικό του παλατιού είναι πιθανό να πάσχει από το σύνδρομο των άρρωστων κτιρίων» εξαιτίας του «πυκνού μαγνητισμού».

Οι κατασκευές έχουν ήδη ξεκινήσει στο νέο προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας, το οποίο τον τελευταίο καιρό αποτελεί πηγή διαμάχης, ωστόσο τα προβλήματα έχουν αυξηθεί, όπως αναφέρει τουρκική εφημερίδα.

Ο Ερντογάν έχει παραγγείλει την κατεδάφιση ενός εκ των δύο συνεδριακών χώρων του προεδρικού συγκροτήματος, καθώς οι μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες του είχαν ξεκαθαρίσει πως το κτίριο δεν ήταν δυνατόν να φιλοξενήσει συναυλίες, όπως είχε διατάξει ο ίδιος, σύμφωνα με την καθημερινή Evrensel.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως οι μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες εξακολουθούν να αναζητούν λύση ώστε να μπορεί το κτίριο να φιλοξενήσει συναυλίες χωρίς την ανακατασκευή του. Το συνεδριακό κέντρο καθώς και ένα τζαμί, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Μια φάρμα αλόγων, που δεν υπήρχε στο αρχικό σχέδιο, αναμένεται να κατασκευαστεί σύντομα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σύνδρομο του άρρωστου κτιρίου

Εν τω μεταξύ, ένας κορυφαίος αρχιτέκτονας της Άγκυρας ισχυρίζεται πως το προσωπικό των νέων προεδρικών συγκροτημάτων υποφέρει από το «σύνδρομο του άρρωστου κτιρίου (SBS)».

«Το προσωπικό του παλατιού είναι πιθανό να πάσχει από το σύνδρομο των άρρωστων κτιρίων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, εξαιτίας του πυκνού μαγνητισμού» δήλωσε ο Tezcan Karakuş Candan, τοπικός επικεφαλής του Επιμελητηρίου Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών στην εφημερίδα Hurriyet. «Τα δέντρα που φυτεύτηκαν στο συγκρότημα εξαφανίζονται. 3.000 εξ αυτών έχουν ήδη κοπεί», πρόσθεσε.

Περίπου 3.000 κάμερες ασφαλείας λειτουργούν στο συγκρότημα. Σύμφωνα με το Επιμελητήριο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Άγκυρας, στο συγκρότημα έχουν χτιστεί 50 ανελκυστήρες ενώ προβλέπονται άλλοι 20.

Το σύνδρομο του άρρωστου κτιρίου είναι μια ασθένεια που επηρεάζει τους εργαζόμενους σε κτίρια γραφείων, με κύρια χαρακτηριστικά τους ερεθισμούς του δέρματος, πονοκεφάλους και αναπνευστικά προβλήματα και πιστεύεται ότι προκαλούνται από εσωτερικούς ρύπους, μικροοργανισμούς ή τον ανεπαρκή αερισμό.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου