ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Λυπηρή η στάση της Δύσης

μόσχα-λυπηρή-η-στάση-της-δύσης-677311

Χαρακτηρίζοντας «λυπηρή» την στάση της Δύσης απέναντι στη Ρωσία σε σχέση με την ουκρανική κρίση, το Κρεμλίνο λέει πως η συζήτηση για εξοπλισμό στο Κίεβο και νέες κυρώσεις «στοχεύουν σε αποσταθεροποίηση» και τονίζει πως η Ρωσία «ενδιαφέρεται για επίλυση».

Την ίδια στιγμή, ενώ γίνονται προετοιμασίες με στόχο να πραγματοποιηθεί η τετραμερής συνάντηση στο Μινσκ, οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν σε στρατιωτικά γυμνάσια στην Κριμαία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ ανέφερε την Τρίτη, όπως μεταδίδει το ρωσικό RIA, πως «η Ρωσία είναι μία χώρα που πραγματικά ενδιαφέρεται να επιλυθεί η κρίση».

«Όλα τα άλλα σχέδια για ενίσχυση των κυρώσεων, απομόνωση, παράδοση όπλων, είναι βήματα που δυστυχών στοχεύουν αντιθέτως στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία» είπε ο Πέσκοφ.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας στη ρωσική προεδρία Νικολάι Πατρούσεφ ανέφερε, σύμφωνα με το Tass, πως εάν οι ΗΠΑ στείλουν εξοπλισμό στο Κίεβο η Μόσχα «θα απαντήσει κατά πάσα πιθανότητα διπλωματικά» και όχι με αντίποινα, όπως απάντησε σε ερώτηση που του τέθηκε.

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου