ΔΙΕΘΝΗ

Καταγγέλλει τον Γκρουέφσκσι για δίκτυο παρακολούθησης 20.000 ατόμων!

καταγγέλλει-τον-γκρουέφσκσι-για-δίκτ-677912

Ένα οργουελικό καθεστώς είχε στήσει στην ΠΓΔΜ ο πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι παρακολουθώντας μέσω ενός δικτύου της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας πάνω από 20.000 άτομα. Αυτό κατήγγειλε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεβ, σε μια συνέντευξη τύπου που έδωσε στις 15.30 τοπική ώρα, στα γραφεία της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης παρουσία και εκπροσώπων των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στο δίκτυο των τηλεφωνικών υποκλοπών, στο οποίο συμμετείχαν τουλάχιστον 20 άτομα, όπως κατήγγειλε ο Ζάεβ, πρωτοστατούσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Άλεξ Μιγιάλκοφ, ο οποίος είναι ξάδερφος του πρωθυπουργού, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Προηγουμένως ο Ζόραν Ζάεβ και η ηγεσία της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης υπέβαλαν μήνυση κατά του πρωθυπουργού. Ν. Γκρούεσφκι και του Άλ. Μιγιάλκοφ για το δίκτυο των παράνομων υποκλοπών.

Δίνοντας τα πρώτα στοιχεία της αποκαλούμενης ως «βόμβας Ζάεβ», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε στοιχεία υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που αφορούν κυβερνητικά στελέχη, όπως τους υπουργούς Γκορντάνα Γιανουλόφσκα και Ζόραν Στάβεσκι, του στελέχους της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, αλλά εκατοντάδες καταγραφές που αφορούσαν τον ίδιο με διάφορα πρόσωπα.

«Η χώρα χωρίζεται σε δύο κόσμους, ο ένας είναι αυτός του Γκρούεσφκι και του Μιγιάλκοφ και ο άλλος των πολιτών που παραβιάζονται καθημερινά τα συνταγματικά τους δικαιώματα», είπε ο Ζάεβ.

Να σημειωθεί ότι ο Ν. Γκρούεσφκι πριν από δέκα μέρες είχε κινήσει διαδικασία κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στέλνοντάς τον στον εισαγγελέα και κατηγορώντας τον για συνεργασία με ξένες μυστικές υπηρεσίες και υποκλοπές, σε μια επιχείρηση που οι αρχές της ΠΓΔΜ έδωσαν την κωδική ονομασία «πραξικόπημα».

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου