ΔΙΕΘΝΗ

Νέα Υόρκη: Η χιονοθύελλα Τζούνο δεν ήταν τόσο ισχυρή όσο αναμενόταν

νέα-υόρκη-η-χιονοθύελλα-τζούνο-δεν-ήτα-698554

Η Νέα Υόρκη γλίτωσε τα χειρότερα από τη χιονοθύελλα Τζούνο που έπληξε τις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την προειδοποίηση που είχε εκδώσει για την πόλη, καθώς το φαινόμενο δεν ήταν τόσο ισχυρό όσο αναμενόταν. Παρ’ όλα αυτά, η πόλη μετατράπηκε σε πόλη φάντασμα.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, η προειδοποίηση ότι η Τζούνο θα μπορούσε να είναι μία από τις χειρότερες χιονοθύελλες στην ιστορία της πόλης δεν έγινε πραγματικότητα.

Χιόνι έπεσε στα ανατολικά της πόλης, φτάνοντας τα 36 εκατοστά -οι προβλέψεις έκαναν λόγο και για 76 εκατοστά.

Γύρω στις 05:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την προειδοποίηση για την πόλη, λέγοντας ότι φαινόμενα της χιονοθύελλας θα συνεχίσουν να γίνονται αισθητά την Τρίτη σε Κονέκτικατ και Λονγκ Άιλαντ.

Πάντως, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η χιονοθύελλα κινήθηκε προς τα ανατολικά και προέβλεψε ότι στην πόλη θα πέσει πολύ λιγότερο χιόνι από το αναμενόμενο.

Περίπου 60 εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν οχυρωθεί, κάνοντας τη Νέα Υόρκη να μοιάζει με νεκρό τοπίο.

Ο δήμαρχος της πόλης έχει προετοιμάσει την πόλη για τη «χειρότερη χιονοθύελλα στην πρόσφατη ιστορία».

Η κυκλοφορία αυτοκινήτων σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και Κονέκτικατ είχε απαγορευτεί για λόγους ασφαλείας, ενώ τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς είχαν περικοπεί. Χιλιάδες πτήσεις είχαν ακυρωθεί ήδη από την προηγούμενη ημέρα.

Τις ώρες πριν από την χιονοθύελλα, πολλά καταστήματα είχαν πουλήσει κάθε φτυάρι που είχαν στην αποθήκη, ενώ είχαν αρχίσει να καταγράφονται, σύμφωνα με το Reuters, ελλείψεις και σε είδη τροφίμων.

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου