«Έφαγε» 63 μήνες για την υποστήριξή του στους «Anonymous»

Τελευταία ενημέρωση: 2015-01-23, 00:37:37
«Έφαγε» 63 μήνες για την υποστήριξή του στους «Anonymous»

Αμερικανός δημοσιογράφος που φέρεται ότι στήριζε την ομάδα κυβερνοπειρατών «Anonymous» και είχε θεωρηθεί, μάλιστα, «άτυπος εκπρόσωπός» της καταδικάστηκε την Πέμπτη σε φυλάκιση 63 μηνών από αμερικανικό δικαστήριο.

Η δίκη του Μπάρετ Μπράουν, 33 ετών, ο οποίος συνελήφθη το 2012, είχε κινητοποιήσει τους υπερασπιστές της ελευθερίας του Τύπου παγκοσμίως. Αρχικά ο δημοσιογράφος είχε κατηγορηθεί για συνεργασία με τους «Anonymous», όμως τελικά δήλωσε ένοχος για κατηγορίες ήσσονος σημασίας.

«Οι ΗΠΑ της αδικίας: ο Μπάρετ Μπράουν καταδικάστηκε σε φυλάκιση 63 μηνών σε ομοσπονδιακή φυλακή» έγραψε στο Twitter η ομάδα υποστήριξής «Ελευθερώστε τον Μπάρετ Μπράουν», λίγο μετά την απόφαση του δικαστηρίου.
Ο δημοσιογράφος θα πρέπει επίσης να καταβάλει πρόστιμο ύψους 890.000 δολαρίων.

Σε βάρος του Μπράουν, ο οποίος συνεργαζόταν με το «Vanity Fair» και τη «Huffington Post», είχε ασκηθεί δίωξη επειδή έδωσε στη δημοσιότητα συνδέσμους προς ιστοσελίδες που περιείχαν πληροφορίες οι οποίες είχαν κλαπεί από την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας «Statfor Global Intelligence» το 2011.

Ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη του επειδή η αμερικανική κυβέρνηση «τον απειλούσε με κάθειρξη δεκάδων ετών επειδή αντέγραψε και επικόλλησε έναν σύνδεσμο που ήταν διαθέσιμος σε δημόσιο χώρο, τον οποίο μάλιστα δημοσιοποίησαν και άλλοι δημοσιογράφοι χωρίς να διωχθούν ποινικά».

Ο Μπράουν και οι υποστηρικτές του, μεταξύ των οποίων και η μη κυβερνητική οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα», ζητούσαν να του επιβληθεί ποινή ίση με το χρονικό διάστημα που είχε ήδη περάσει στη φυλακή, δηλαδή 30 μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
3
=