ΔΙΕΘΝΗ

Βέλγιο: Παρατείνεται η κράτηση των τριών υπόπτων για τρομοκρατία

βέλγιο-παρατείνεται-η-κράτηση-των-τρι-709843

Έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες -ανάμεσά τους σε Ισπανία, Γαλλία και Ολλανδία- για να βρεθούν και άλλα μέλη του τζιχαντιστικού πυρήνα στο Βέλγιο.

Εν τω μεταξύ, η βελγική Δικαιοσύνη αποφάσισε να παρατείνει τη προφυλάκιση τριών προσώπων που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της επιχείρησης εναντίον πυρήνων τζιχαντιστών την περασμένη εβδομάδα ενώ άσκησε δίωξη σε έναν τέταρτο ύποπτο.

Συνολικά, συνελήφθησαν 13 άνθρωποι στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης που οδήγησε στον θάνατο δύο υπόπτων σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς την περασμένη Πέμπτη στην πόλη Βερβιέ, στο ανατολικό Βέλγιο.

Οι πέντε κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και οι τρεις από αυτούς προφυλακίστηκαν.

Μεταξύ των προφυλακισμένων, ο Μαρουάν Ελ Μπαλί, 25 ετών, ο οποίος συνελήφθη στο κρησφύγετο της ομάδας στη Βερβιέ, φέρεται ότι παρείχε επιμελητειακή υποστήριξη στην οργάνωση. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και ο δικηγόρος του διαβεβαίωσε ότι ο νεαρός άνδρας, που είναι κάτοικος Βρυξελλών, είχε πάει απλώς να επισκεφθεί έναν φίλο του.

Άλλοι δύο άνδρες καταζητούνταν στην Ισπανία, όμως, διαπιστώθηκε ότι ο ένας από αυτούς βρισκόταν στο Βέλγιο και μάλιστα ήταν υπό την παρακολούθηση των Αρχών αφού φορούσε ηλεκτρονικό βραχιόλι.

Παρουσιάστηκε αυτοβούλως την Τρίτη στην αστυνομία, του ασκήθηκε δίωξη και σήμερα προφυλακίστηκε.

Ο δεύτερος, ένας 18χρονος Ολλανδός, παραμένει ασύλληπτος. Η ολλανδική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι της οικογένειάς του στην Ουτρέχτη και έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την εμπλοκή του σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Δύο φυγάδες έχουν συλληφθεί στη Γαλλία και το Βέλγιο ζήτησε την έκδοσή τους ενώ ο 33χρονος Αλγερινός που συνελήφθη το Σάββατο στην Αθήνα φέρεται να συναίνεσε στο αίτημα έκδοσής του στις Βρυξέλλες.

33χρονος Αλγερινός που συνελήφθη το Σάββατο στην Αθήνα φέρεται ότι δέχτηκε να εκδοθεί στις Βρυξέλλες.

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου