ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία: Αναβλήθηκε το δημόσιο μαστίγωμα του μπλόγκερ Μπαντάουι

σαουδική-αραβία-αναβλήθηκε-το-δημόσι-728324

Αναβολή, επειδή οι πληγές του δεν έχουν ακόμη κλείσει από τις πρώτες βουρδουλιές, πήρε για την Παρασκευή ο σαουδάραβας μπλόγκερ που τόλμησε να ιδρύσει ιστοσελίδα για την προάσπιση της ελευθερίας του λόγου στη Σαουδική Αραβία.

Την προηγούμενη Παρασκευή, μπροστά από ένα τέμενος στην Τζέντα, ενώπιον εκατοντάδων ανθρώπων που φώναζαν «Αλλάχ Ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος), ο 31 ετών Ραΐφ Μπαντάουι δέχτηκε δημοσίως τις 50 πρώτες βουρδουλιές από τις συνολικά 1.000 που προβλέπονται από την ποινή του.

Επισήμως, ο Μπαντάουι καταδικάστηκε γιατί «προσέβαλε το Ισλάμ». Παρά τη διεθνή κατακραυγή, ο νεαρός μπλόγκερ δέχθηκε τις πρώτες βουρδουλιές. Υπό τις πιέσεις ωστόσο της Δύσης, η τιμωρία του αναβλήθηκε για την Παρασκευή.
Σε ανακοίνωσή της, η Διεθνής Αμνηστία τόνισε ότι σύμφωνα με ιατρική εξέταση, «οι πληγές του Μπαντάουι δεν είχαν επουλωθεί, οπότε δεν θα μπορούσε να αντέξει έναν νέο γύρο από βουρδουλιές».

Ο γιατρός που τον εξέτασε συνέστησε να αναβληθούν οι βουρδουλιές για την επόμενη εβδομάδα, «αν και δεν είναι σαφές ότι οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας θα συμμορφωθούν στις ιατρικές συστάσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου