ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ζωές σε κίνδυνο χωρίς την παρακολούθηση δεδομένων

βρετανία-ζωές-σε-κίνδυνο-χωρίς-την-παρ-731162

Μεγαλύτερες εξουσίες στις υπηρεσίες ασφαλείας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας ζητά η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τερίσα Μέι, προειδοποιώντας ότι τίθενται σε κίνδυνο αθώες ζωές.

Η Τ.Μέι είπε ότι οι Αρχές θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αναγκάζουν τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να συλλέγουν και να αποθηκεύουν στοιχεία για τις επικοινωνίες μέσω τηλεφωνίας και Διαδικτύου.

«Κάθε ημέρα που περνάει χωρίς πρόταση για έναν νόμο περί των δεδομένων για τις επικοινωνίες, οι δυνατότητες τις οποίες έχουν οι άνθρωποι που φροντίζουν να είμαστε ασφαλείς ελαττώνονται και… περισσότεροι άνθρωποι κινδυνεύουν και ναι, εγκλήματα θα μείνουν ατιμώρητα και ζωές αθώων θα διατρέξουν κίνδυνο», τόνισε η Μέι μιλώντας ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

Η Μέι, στέλεχος του Συντηρητικού κόμματος, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν ανάγκη επειγόντως τις αυξημένες εξουσίες, αλλά οι κομματικές πολιτικές διαφωνίες προσκόπτουν την κύρωση ενός νόμου για να επιλυθεί το ζήτημα.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, το κόμμα το οποίο αποτελεί τον ήσσονα εταίρο στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους Τόρις, αντιτίθενται στην προώθηση ενός τέτοιου σχεδίου νόμου, καθώς επιχειρηματολογούν πως θα παραβιαζόταν το δικαίωμα των πολιτών στην ιδιωτική ζωή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου