ΔΙΕΘΝΗ

Ανοιχτή επιστολή του Λικ Μπεσόν στους μουσουλμάνους της Γαλλίας

ανοιχτή-επιστολή-του-λικ-μπεσόν-στους-732218

Ανοιχτή επιστολή προς τη μουσουλμανική κοινότητα της Γαλλίας απέστειλε ο σκηνοθέτης και παραγωγός Λικ Μπεσόν. Ο γάλλος σκηνοθέτης (Λεόν, Απέραντο Γαλάζιο) ζήτησε από τους μουσουλμάνους να απορρίψουν τον εξτρεμισμό και υποσχέθηκε να εργαστεί με τη μουσουλμανική κοινότητα για μία πιο δίκαιη κοινωνία.

«Αδελφέ μου, εάν ήξερες πόσο πολύ πόνεσα για σένα σήμερα, για σένα και για την όμορφη θρησκεία σου, η οποία έχει τόσο αμαυρωθεί, ταπεινωθεί και γίνει στόχος διάκρισης» έγραψε ο Λικ Μπεσόν στην επιστολή του. «Ξεχασμένη είναι η δύναμή σου, η ενέργειά σου, το χιούμορ σου, η καρδιά σου, η αδελφοσύνη σου. Είναι άδικο και μαζί μπορούμε να διορθώσουμε την αδικία. Είμαστε εκατομμύρια εμείς που σε αγαπούμε και που θα σε βοηθήσουμε» πρόσθεσε.

Ο σκηνοθέτης είπε ότι η γαλλική κοινωνία βασίζεται «στα χρήματα, το κέρδος, τον διαχωρισμό και τον ρατσισμό».

«Σε ορισμένα προάστια, η ανεργία για τους ανθρώπους κάτω των 25 φτάνει το 50%. Έχεις τεθεί στο περιθώριο εξαιτίας του χρώματός σου ή του μικρού ονόματός σου. Σε ανακρίνουν 10 φορές την ημέρα, σε περιορίζουν σε διαμερίσματα και κανένας δεν σε εκπροσωπεί. Ποιος μπορεί να ζει και να αναπτύσσεται κάτω από τέτοιες συνθήκες;» αναρωτήθηκε ο σκηνοθέτης.

Ο Λικ Μπεσόν κάλεσε τους γάλλους πολιτικούς και τους επιχειρηματίες να βοηθήσουν τους μουσουλμάνους να ξεφύγουν από την οικονομική παγίδα, αλλά κάλεσε, επίσης, τους μουσουλμάνους «αδελφούς» να αναλάβουν την ευθύνη και να βρουν έναν τρόπο να προχωρήσουν που να μην συνδέεται με τον εξτρεμισμό.
«Κοστίζει 250 ευρώ να αγοράσεις ένα Καλάσνικοφ, αλλά ούτε τρία να αγοράσεις ένα στυλό -και η αντίδραση σου μπορεί να έχει 1.000 φορές μεγαλύτερο αντίκτυπο» γράφει στην επιστολή.

«Πάρε δημοκρατικά την εξουσία, βοηθούμενος από όλους τους αδελφούς σου. Η τρομοκρατία δεν θα κερδίσει ποτέ. Η ιστορία το αποδεικνύει» συμπληρώνει ο γάλλος δημιουργός.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου