Σε διαδήλωση μουσουλμάνων για το Charlie Hebdo η Μέρκελ

Τελευταία ενημέρωση: 2015-01-12, 18:37:21
Σε διαδήλωση μουσουλμάνων για το Charlie Hebdo η Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και πολλοί υπουργοί της πρόκειται να συμμετάσχουν την Τρίτη, σε μια διαδήλωση που οργανώνεται από τις μουσουλμανικές ενώσεις για να καταδικασθεί η επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι εναντίον της εβδομαδιαίας εφημερίδας Charlie Hebdo, ανακοίνωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η καγκελάριος, ο αντικαγκελάριος (Ζίγκμαρ) Γκάμπριελ και άλλοι υπουργοί θέλουν να συμμετάσχουν» στη διαδήλωση αυτή, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο στις 18:00 (τοπική ώρα, 19:00 ώρα Ελλάδας) στο Βερολίνο, μπροστά από την πύλη του Βραδεμβούργου», δήλωσε ο εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους, οι υπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικογένειας πρόκειται να συμμετάσχουν σ’ αυτή την πορεία που οργανώθηκε από την ένωση Κεντρικό Συμβούλιο Μουσουλμάνων (ZMD) και την Ένωση της Τουρκικής Κοινότητας του Βερολίνου (TGB) «για μια Γερμανία ανοικτή και ανεκτική» και «για τη θρησκευτική ελευθερία και την ελευθερία γνώμης».

«Ο τρόμος, όχι στο όνομά μας» είναι επίσης ένα από τα συνθήματα της εκδήλωσης αυτής.

Την Κυριακή η Μέρκελ είχε συμμετάσχει σε μια μεγάλη πορεία κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι, μαζί με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που εξέφρασαν μ’ αυτό τον τρόπο την υποστήριξή τους στη Γαλλία μετά τις τζιχαντιστικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η Μέρκελ έχει καταδικάσει επανειλημμένα τις επαναλαμβανόμενες διαδηλώσεις του γερμανικού αντιισλαμικού κινήματος PEGIDA. Το κίνημα αυτό πρόκειται να πραγματοποιήσει απόψε νέα συγκέντρωση στη Δρέσδη, όπου την περασμένη Δευτέρα είχε συγκεντρώσει 18.000 ανθρώπους. Οι οργανωτές ελπίζουν ότι θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις τάξεις των διαδηλωτών καλώντας τους να αποδώσουν φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατίας στο Παρίσι.

tovima.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=