ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικάνικα ΜΜΕ: Ομπάμα, απογοήτευσες τον κόσμο

αμερικάνικα-μμε-ομπάμα-απογοήτευσες-733601

Στο στόχαστρο των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επειδή δεν συμμετείχε στη μεγάλη πορεία στο Παρίσι εναντίον της τρομοκρατίας, που έγινε την Κυριακή.

«Απογοήτευσες τον κόσμο» γράφει στην πρώτη σελίδα της η New York Daily, απευθυνόμενη στον Ομπάμα.

Ηγέτες από 50 χώρες βρέθηκαν στο Παρίσι στην κεφαλή της πορείας, αλλά οι ΗΠΑ εκπροσωπήθηκαν απλώς από την πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Γαλλία, την Τζέιν Χάρτλεϊ.

«Ως Αμερικανός, θα επιθυμούσα να είχαμε εκπροσωπηθεί καλύτερα σ’ αυτή την ωραία πορεία», εξέφρασε τη λύπη του ανάμεσα στους διαδηλωτές ο Τζέικ Τάπερ του CNN.

Το περιοδικό Politico υπογράμμισε από την πλευρά του την απουσία αμερικανών ηγετών στη διαδήλωση κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι σε ένα άρθρο με τίτλο: «Ο Ομπάμα γυρίζει την πλάτη στη Γαλλία».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ βρισκόταν στο Παρίσι, αλλά δεν συμμετείχε στην πορεία των διεθνών ηγετών, ενώ ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι βρισκόταν σε επίσκεψη στην Ινδία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν είχαν προγραμματισμένα ραντεβού στο επίσημο πρόγραμμά τους την ημέρα της πορείας στο Παρίσι.

Ο Τζον Κέρι ανακοίνωσε πως θα μεταβεί την Παρασκευή στο Παρίσι για συνομιλίες με τις γαλλικές αρχές, υποβαθμίζοντας τις επικρίσεις εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης, τις οποίες χαρακτήρισε «στρεψοδικίες».

«Θα ταξιδέψω την Πέμπτη και θα είμαι την Παρασκευή στο Παρίσι», δήλωσε εξηγώντας ότι θέλει να δείξει «τον δεσμό που υπάρχει ανάμεσα στις ΗΠΑ και τον παλαιότερο σύμμαχό μας. Οι σχέσεις με τη Γαλλία δεν εξαρτώνται από μια ημέρα ή μια συγκεκριμένη στιγμή», δήλωσε.

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου