ΔΙΕΘΝΗ

Κατακραυγή ξεσηκώνει ο Φάρατζ μιλώντας για «πέμπτη φάλαγγα» στην Ευρώπη

κατακραυγή-ξεσηκώνει-ο-φάρατζ-μιλώντ-736932

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, αρχηγός του ξενοφοβικού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις στη Βρετανία, διότι έκανε δηλώσεις για την παρουσία «πέμπτης φάλαγγας» στην Ευρώπη μετά την τρομοκρατική επίθεση εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

«Είναι τελείως ανεύθυνο να μιλάμε για 5η φάλαγγα» αντέδρασε η υπουργός Εσωτερικών Τερέσα Μέι στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ εξέφρασε την «απογοήτευσή του» για το γεγονός ότι ο Νάιτζελ Φάρατζ εκμεταλλεύτηκε την αιματηρή επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων, για πολιτικούς σκοπούς.

«Το να υπονοεί ότι οι Βρετανοί μουσουλμάνοι, για τους οποίους εγώ γνωρίζω ότι αισθάνονται με πάθος Βρετανοί και νιώθουν υπερηφάνεια για τη μουσουλμανική τους πίστη, αποτελούν μια οποιοδήποτε τρόπο μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης είναι πλάνη» προσέθεσε ο ίδιος στο ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

Ο βράδυ της Τετάρτης ο Φάρατζ δήλωσε ότι «υπάρχουν ενδείξεις βάση των οποίων πιστεύω ότι αυτό που συνέβη στο Παρίσι είναι το αποτέλεσμα -και εμείς στο Λονδίνο το έχουμε επίσης δει- της παρουσίας κυρίως σε αυτές τις χώρες μίας πέμπτης φάλαγγας».

«Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στις χώρες μας, που έχουν το ίδιο διαβατήριο με εμάς και οι οποίοι μας σιχαίνονται» ανέφερε για να προσθέσει: «Ευτυχώς, είναι πολύ, πολύ λίγοι».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου