Καπετάνιος Norman Atlantic: Μη με αποκαλείτε ήρωα

Τελευταία ενημέρωση: 2015-01-02, 13:22:45
Καπετάνιος Norman Atlantic: Μη με αποκαλείτε ήρωα

«Ήθελα να φτάσουν όλοι με ασφάλεια» αυτές είναι οι πρώτες λέξεις του Αρτζίλιο Τζιακομάτζι, του καπετάνιου του Norman Atlantic, επί του οποίου ξέσπασε πυρκαγιά την περασμένη Κυριακή, προκαλώντας το θάνατο 11 επιβεβαιωμένων ατόμων.

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους έξω από το σπίτι του στους λόφους της Spezia, όπου επέστρεψε χθες το βράδυ μετά την ανακριση που διήρκησε περισσότερο από πέντε ώρες στον εισαγγελέα του Μπάρι τόνισε «Είμαι πολύ κουρασμένος, μην με αποκαλείτε ήρωα. Τα κομπλιμέντα δεν είναι για μένα, δεν μου χρειάζονται».

Ο Τζιακομάτζι, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για πολλαπλή ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και εξακολουθεί να πάσχει από μια ήπια δηλητηρίαση από την εισπνοή του καπνού μετά την πυρκαγιά στο πλοίο και κάποιους τραυματισμούς που υπέστη κατά τη διάρκεια του ναυαγίου, επανέλαβε ότι χρειάζεται ξεκούραση.

Να σημειωθεί ότι τα ιταλικά μέσα αντιμετωπίζουν τον καπετάνιο του Norman Atlantic ως ήρωα καθώς ήταν ο τελευταίος που εγκατέλειψε το πλοίο, σε αντίθεση με τον καπετάνιο του «Costa Concordia», που ήταν από τους πρώτους που έφυγαν από το πλοίο.

ethnos.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
3
=