ΔΙΕΘΝΗ

Ετσι γιόρτασε την πρωτοχρονιά ο πλανήτης

ετσι-γιόρτασε-την-πρωτοχρονιά-ο-πλανή-741911

ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γιόρτασαν την έλευση του 2015 από το Σίνδνεϊ ως τη Νέα Υόρκη και τις όχθες του Τάμεση και την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι έως το Χονγκ Κονγκ και το Ντουμπάι.

Στην Ευρώπη, η Μόσχα ξεκίνησε τον χορό των εορτασμών. Στην Κόκκινη Πλατεία ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου φωτίστηκε από πολύχρωμα πυροτεχνήματα.

Στο Παρίσι τα πυροτεχνήματα που ερρίφθησαν από την Αψίδα του Θριάμβου φώτισαν τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων που ήταν γεμάτη τουρίστες.

Στο Λονδίνοπερίπου 100.000 άνθρωποι που διέθεταν το απαραίτητο εισιτήριο είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν ένα τεράστιο σόου πυροτεχνημάτων στις όχθες του Τάμεση, που διήρκησε 11 λεπτά.

Στην Ισπανία στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ στη Μαδρίτη χιλιάδες άνθρωποι αψήφησαν το κρύο και έφαγαν, όπως το θέλει η παράδοση, 12 ρώγες σταφυλιού μόλις το ρολόι έδειξε μεσάνυχτα για να έχουν 12 καλότυχους μήνες. Περίπου 2 εκατομμύρια κιλά σταφύλια εκτιμάται ότι να καταναλώθηκαν στη χώρα την παραμονή της φετινής Πρωτοχρονιάς.

Παρίσι

Παρίσι

Στο Βερολίνο δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πύλη του Βρανδεμβούργου και παρακολούθησαν το σόου με τα πυροτεχνήματα. Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Ντέιβιντ Χάσελχοφ ήταν επίσης παρών, 25 χρόνια μετά τη συναυλία που έδωσε στις 31 Δεκεμβρίου του 1989, μερικές ημέρες μετά την πτώση του Τείχους.

Για τη Λιθουανία η έλευση του 2015 σηματοδοτεί την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη. Πλέον είναι η 19η χώρα που υιοθετεί το ενιαίο νόμισμα της ΕΕ.

Η γειτονική Λετονία αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βερολίνο

Βερολίνο

Νωρίτερα στην Ασία, στο Τόκιο περίπου 2.000 άνθρωποι άφησαν μπαλόνια στον ουρανό τα οποία περιείχαν τις ευχές τους για το νέο έτος.

Στο Χονγκ Κονγκ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το σόου με τα πυροτεχνήματα που διήρκησε 8 λεπτά και φώτισε τους εμβληματικούς ουρανοξύστες της πόλης.

Στο Πεκίνο, η υποψηφιότητα της πόλης για τη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 ήταν στο επίκεντρο των εορτασμών που πραγματοποιήθηκαν στο ολυμπιακό πάρκο της κινεζικής πρωτεύουσας.

Στο Ντουμπάι το Μπουρτζ Χαλίφα, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου που φτάνει τα 828 μέτρα, φωτίστηκε από πυροτεχνήματα.

Μόσχα

Μόσχα

Αντίθετα στη Μαλαισία το κλίμα μόνο εορταστικό δεν ήταν μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της μαλαισιανής εταιρείας AirAsia στην Ινδονησία με 162 επιβαίνοντες. Επιπλέον οι φονικές πλημμύρες επέτειναν το αίσθημα της θλίψης και οι εορτασμοί για το νέο έτος ακυρώθηκαν.

Στην Ινδονησία διοργανώθηκε μια ολονυκτία με κεριά στην Σουραμπάγια, την πόλη απ’ όπου απογειώθηκε το μοιραίο αεροπλάνο της Air Asia , στη μνήμη των θυμάτων.

Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να συγκεντρωθούν στην Τάιμς Σκουέρ για να παρακολουθήσουν την κάθοδο της γιγαντιαίας κρυστάλλινης μπάλας, η οποία παραδοσιακά σηματοδοτεί τις τελευταίες στιγμές της χρονιάς που φεύγει και την έλευση της νέας. Παράλληλα περίπου 200 εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να παρακολουθήσουν το γεγονός από την τηλεόραση.

Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία υποδέχθηκαν πρώτες τη νέα χρονιά
Στη μία χθες το μεσημέρι, ώρα Ελλάδος, η Νέα Ζηλανδία αποχαιρέτησε το 2014 και υποδέχτηκε το 2015 με ένα σόου πυροτεχνημάτων και δεκάδες Νεοζηλανδοί γιόρτασαν πρώτοι στον κόσμο την έλευση του νέου έτους.

Χονγκ Κονγκ

Χονγκ Κονγκ

Με πολύχρωμα πυροτεχνήματα από τον φημισμένο “Sky Tower” στην πρωτεύουσα Όκλαντ, χορούς, τραγούδια κι ευχές για μια καλύτερη χρονιά με υγεία, χαρά, ευτυχία αλλά και δουλειά για όλο τον κόσμο. Ντόπιοι αλλά και τουρίστες απόλαυσαν το μοναδικό θέαμα.

Το Σίδνεϊ υποδέχθηκε το 2015 με ένα εντυπωσιακό θέαμα πυροτεχνημάτων που φώτισαν τον ουρανό, καθώς η Αυστραλία γιόρτασε την έλευση του νέου χρόνου αψηφώντας τους φόβους για το ενδεχόμενο «τρομοκρατικών» επιθέσεων σε μια πόλη που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό το σοκ της αιματηρής ομηρίας που τη συντάραξε πριν από λίγες ημέρες.

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώθηκαν προκειμένου να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις και ο ουρανός του Σίδνεϊ φωτίστηκε από χρωματιστές λάμψεις με ορισμένα από τα πυροτεχνήματα να εκτοξεύονται από την Όπερα αλλά και άλλα να δημιουργούν καταρράκτες που έπεφταν από τη γέφυρα του Χάρμπουργκ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου