Η Αίγυπτος απαγόρευσε την προβολή της βιβλικής ταινίας «Εξοδος»

Τελευταία ενημέρωση: 2014-12-27, 10:18:55
Η Αίγυπτος απαγόρευσε την προβολή της βιβλικής ταινίας «Εξοδος»

Την κινηματογραφική προβολή του χολιγουντιανού βιβλικού έπους «Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες» απαγόρευσε η Αίγυπτος, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος του στούντιο παραγωγής ταινιών 20 Century Fox.

Ο εκπρόσωπος του στούντιο δεν εξήγησε το λόγο της απαγόρευσης. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που απαγορεύεται η προβολή μίας ινηματογραφικής παραγωής που απεικονίζει βιβλικές μορφές. Νωρίτερα φέτος και σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής απαγορεύτηκε η προβολή του επίσης βιβλικού έπους της εταιρείας Paramount Pictures με τίτλο «Νώε».

Η ταινία, «Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες» σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ, με πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Μπέιλ, δραματοποιεί την βιβλική έξοδο του Μωυσή που οδήγησε τους Εβραίους μακριά από την Αίγυπτο. Η παραγωγή της ταινίας με εκτιμώμενο προϋπολογισμό ύψους 140 εκατομμυρίων δολαρίων έχει δεχτεί αυστηρή κριτική για την παρουσία κυρίως λευκών στους πρωταγωνιστικούς ρόλους αλλά και για ορισμένους ιστορικούς αναχρονισμούς.

Το Μαρόκο έχει επίσης απαγορεύσει την ταινία, η οποία έχει μέχρι στιγμής αποφέρει στα ταμεία 107 εκατ. δολάρια στις μόλις δύο εβδομάδες της παγκόσμιας προβολής της.

ethnos.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=