Μέρκελ: Καταδικάζει τις διαδηλώσεις κατά μεταναστών στη Δρέσδη

Τελευταία ενημέρωση: 2014-12-12, 18:13:44
Μέρκελ: Καταδικάζει τις διαδηλώσεις κατά μεταναστών στη Δρέσδη

Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ καταδίκασε μια σειρά αντιμουσουλμανικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Δρέσδη, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει θέση στη Γερμανία» για μίσος εναντίον των Μουσουλμάνων ή οποιασδήποτε άλλης θρησκευτικής ή φυλετικής ομάδας.

«Εξ ονόματος της κυβέρνησης και της καγκελαρίου μπορώ να πω αρκετά ξεκάθαρα ότι στη Γερμανία δεν υπάρχει θέση για θρησκευτικό μίσος, ανεξαρτήτως της θρησκείας στην οποία ανήκουν οι άνθρωποι», δήλωσε η Κριστιάνε Βιρτς, εκπρόσωπος της Μέρκελ.

«Δεν υπάρχει θέση για την ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό ή οποιασδήποτε μορφής ξενοφοβία ή ρατσισμό», πρόσθεσε η Βιρτς αναφερόμενη στις πορείες που πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στη Δρέσδη, στις οποίες συμμετέχουν ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι και διοργανώνονται από την οργάνωση PEGIDA, το ακρωνύμιο της οποίας σημαίνει «Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης».

Η γερμανίδα καγκελάριος υποστηρίζει ότι η χώρα χρειάζεται τους μετανάστες για να αποφύγει μια δημογραφική κρίση. Όμως τοπικοί αξιωματούχοι των γερμανικών κρατιδίων επισημαίνουν ότι πασχίζουν να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο αριθμό αιτούντων άσυλο, καθώς η μετανάστευση είναι πλέον στο υψηλότερο επίπεδό της εδώ και δύο δεκαετίες.

Στην τελευταία πορεία της PEGIDA που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου πήραν μέρος έως και 10.000 άνθρωποι και αντίστοιχος αριθμός αντιδιαδηλωτών. Οι διοργανωτές, που ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους πριν δύο μήνες με τη συμμετοχή μερικών εκατοντάδων ανθρώπων, λένε ότι δεν είναι κατά των μεταναστών, αλλά ότι επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν εναντίον του ακραίου Ισλάμ και της μεγάλης εισροής αιτούντων άσυλο στη Γερμανία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε ότι δεν είναι όλοι οι διαδηλωτές ρατσιστές και ότι σε αυτούς περιλαμβάνονται κάποιοι άνθρωποι που «εκφράζουν τους φόβους τους μπροστά στις αλλαγές των καιρών».

Η Δρέσδη είναι η πόλη όπου διοργανώνεται η ετήσια πορεία των νεοναζί κατά την επέτειο του βομβαρδισμού της πόλης τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Γερμανοί αξιωματούχοι εκφράζουν την ανησυχία του για την αύξηση τόσο του αντισημιτικού όσο και του αντιισλαμικού αισθήματος στη χώρα. Φέτος ακροδεξιοί ένωσαν τις δυνάμεις τους με χούλιγκαν του ποδοσφαίρου εναντίον σαλαφιστών Μουσουλμάνων, ενώ αυξήθηκαν επίσης οι επιθέσεις εναντίον Εβραίων, οι οποίες σχετίζονται με την κρίση στη Μέση Ανατολή.

Χθες Πέμπτη το βράδυ άγνωστοι πυρπόλησαν κάποια κτίρια που έχουν μετατραπεί σε καταφύγια για αιτούντες άσυλο σε μια πόλη της Βαυαρίας και ζωγράφισαν σβάστικες.

Η Μέρκελ καταδικάζει όλα αυτά τα εγκλήματα, επεσήμανε η εκπρόσωπός της.

tovima.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
1
=